EV: Áder felemelkedése biztosnak tűnik

2012. április 19. 08:42

A European Voice Áder János köztársasági elnökké választásáról írt. A cikk kiemelte Áder párthűségét.

2012. április 19. 08:42

Áder János európai parlamenti képviselő majdnem bizonyos, hogy Magyarország köztársasági elnöke lesz május másodikán – írta a European Voice. A cikk emlékeztetett arra, hogy Ádert április 16-án jelölte Orbán Viktor miniszterelnök, és mivel Orbán pártja rendelkezik a Parlament kétharmados többségével, Áder felemelkedése biztosnak tűnik. A cikk szerint Áder kiválasztásával Orbán az egyik legszorosabb szövetségese mellett döntött. Az írás kiemelte, hogy Áder 1988-ban csatlakozott a párthoz, 1990-ben került be a Parlamentbe, és 1998-tól 2002-ig az országgyűlés elnöke, utána pedig a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője 2002 és 2006 között, ellenzékben.

A cikk kitért arra, hogy Áder az EP-ben nagyon lojális volt pártjához, 97,6 százalékban a Fidesszel szavazott. Az egyébként mérsékelten aktív EP-képviselő az egyik legszorgalmasabb résztvevője volt a plenáris üléseknek. Áder azonban a cikk szerint nagyon aktív volt a magyar választási- és bírósági rendszer megreformálásában is. A cikk kiemelte, hogy mindkettő vitára adott okot, a bírák 62 évesen való nyugdíjazása volt az egyik ügy, ami jogsértési eljárás indítására ösztönözte az Európai Bizottságot. Az ember azt hihetné, hogy ilyen alacsony küszöbérték alapos elgondolkodásra késztette Ádert, mivel ez meggátolta volna apósát, Herczegh Gézát abban, hogy az Alkotmánybíróság alelnökeként szolgáljon – idézi a brit lap cikkét a Médianéző. Ez megmagyarázza, hogy miért mentesek a szabályok alól az Alkotmánybíróság bírái? – tette fel a kérdést végül a cikk szerzője.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. április 19. 09:21
"EV: Áder felemelkedése biztosnak tűnik" Ugyan ki merne ellent mondani a ME elvtársnak?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!