Hamis vád miatt jelentette fel Zuroffot a Jobbik

2012. augusztus 15. 07:48

Feljelentést tett a Jobbik a Simon Wiesenthal Központ igazgatója ellen. „A Jobbiknak nincs kétsége, hogy Efraim Zuroff a holokausztipar fenntartása, saját intézménye szükségességének bizonyítása érdekében kifejezetten koncepciós vádakat fogalmaz meg, ártatlanok meghurcolásától sem visszariadva” – fogalmaz a párt közleménye.

2012. augusztus 15. 07:48

A közlemény szerint azt követően tették meg a lépést, hogy az ügyészség – Efraim Zuroff feljelentésével szemben – kimondta: kizárt, hogy Csatáry László 1941-ben részt vett volna a deportálásokban. A Novák Előd által jegyzett közlemény úgy fogalmaz, bár hamis vád bűntette miatt az ügyészség hivatalból is eljárást indíthatott volna, ennek hiányában végül a Jobbik képviselői és civil személyek közösen tettek feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen.

„A hamis vád bűntette szándékosan és gondatlanságból is elkövethető, de a Jobbiknak nincs kétsége, hogy Efraim Zuroff a holokausztipar fenntartása, saját intézménye szükségességének bizonyítása érdekében kifejezetten koncepciós vádakat fogalmaz meg, ártatlanok meghurcolásától sem visszariadva”
– olvasható a párt közleményében.

Csatáryt – aki a náci bűnösök után nyomozó Simon Wiesenthal Központ szerint 1944 tavaszán Kassán rendőrparancsnokként  kulcsszerepet játszott 15 ezer 700 zsidó ember Auschwitzba deportálásában – július 18-án a nyomozó ügyészek háborús bűntettel gyanúsították  meg, és őrizetbe vették, néhány órával később a Budai Központi Kerületi Bíróság házi őrizetbe helyezéséről döntött. A kassai gyűjtőtábor egykori parancsnoka tagadja bűnösségét.

Összesen 453 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bekky
2012. augusztus 16. 23:30
Azért lássuk be Csatárynak talán ez az utolsó esélye az életben, hogy legalább magában felülvizsgálja a tetteit! Minden bizonnyal nem kis feszültséggel volt szerencséje együttélni sok-sok évtizeden át... Személyes értelemben talán tényleg ez az utolsó esélye. Emberként. És ezt is Zuroff teszi lehetővé neki. Savnya a szőlő.
Bekky
2012. augusztus 16. 22:58
Ha jóindulatúan szemlélem a feljelentőket - ami igen nehéz: Zuroffot is csak azért csócsájlák, mert irigylik! Leszólni sokkal könnyebb, mint szembenézni propagandaszöveget nem ismerő, nyomokban azért fellelhető lelkiismeretükkel. Mert ő eljött, és teszi, amit nekünk magyaroknak kellett volna.
teterezs
2012. augusztus 16. 22:05
Miért is nem lepődök meg a jobbikon... próbál fogást szerezni és terelni a lényegről a figyelmet , de hát ha még az igaz is hogy '41 -ben nem tette meg, attól még a fő bűn ott van, hogy pár év múlva nem kevés embert küldött a halálba. na nehogy már még őt sajnáljuk, csak azért mert ma már idős, szerintem ha tehetné ma ugyan úgy megtenné a piszokja!?! Komolyan szánalmas ez a párt, mit meg nem tesz a "példaképei" irhájáért. -.- szánalom!!
Bekky
2012. augusztus 16. 21:54
Hmm... Jaaa, '41-ben mééég nem....éééértem! Az télleg mááás! (Pfha!) Tehát rá nem mondható, hogy korán kezdte... de ennyi! Ez nem szépít semmit a dolgon. Ettől még nem változott meg a véleményem, kíváncsian várom a fejleményeket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!