A PM szerint a kormány szándékosan rohasztja le az egészségügyet

2015. december 11. 17:38

A Párbeszéd Magyarországért felszólította a kormányt, hogy tegye vissza az egészségügybe az abból „ellopott” pénzeket.

2015. december 11. 17:38

A PM álláspontja szerint „a kormány szándékosan rohasztja le az egészségügyet”, hogy saját haverjainak egy elit ellátórendszert hozzon létre, miközben az ország 90 százaléka szegénykórházakba járhat majd. A párt ezért arra szólítja fel a kabinetet: tegye vissza az ágazatból „ellopott” pénzeket abba. 

Szabó Tímea, a PM társelnöke pénteken az MTI-nek nyilatkozva rámutatott: az elmúlt öt évben minden ötödik orvos elhagyta az országot, az ápolók pedig ennél is nagyobb arányban mondtak fel, a még itt dolgozók pedig jelentős túlóra végzésére kényszerülnek. A politikus szerint ezt példázzák a budapesti Szent Imre kórházban történtek is, ahonnan a jelentős túlmunka miatt távozott számos dolgozó. 

Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja az intézmény főigazgatójának távozását követelte, mert – ahogy sajtóhírekre hivatkozott – „terrorizálja” az alkalmazottakat. Mindkét politikus a presztízsberuházások leállítására szólította fel a kormányt, és arra, hogy az így felszabaduló összeget fordítsák az egészségügyre.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. december 12. 22:55
a PM ről mindig a Pesti Műsor jut az eszembe ..olyanok is ..
semmisejo
2015. december 12. 14:05
Egy szoval sem mondtam, hogy minden nagyon szep, minden nagyon jo, mindennel meg lehetunk elegedve! Azt irtam, hogy ha valaki egyertelmuen tulzoan allit valamit (hogy a kormany szandekosan rohasztja az egeszsegugyet), akkor az kontraproduktiv, mert nyulvanvaloan nem igaz. Azon lehet elmelkedni, hogy mikent lehetne javitani az egeszsegugy helyzeten, mert nem ures koldoknezes lenne, van ott problema boven. De en erzekelem a jobbitasi szandekot, nem a rohasztast. A dolgok ritkan fekete-feherek, van ak arnyalatok.
semmisejo
2015. december 12. 11:40
Pont 5 eve rohad az egeszsegugy! Addig bezzeg hogy viragzott! A pecsi klinikai kozpontot is most ujitottak fel. Gondolom, az nem szamit... Nem mintha minden tokeletes lenne, mert korantsem az. De az ilyen tulzo kijelentesek onkentelenul is a masik oldalra sodorjak az embert. Kontraproduktiv.
brise
2015. december 11. 23:57
És mind a három tag így gondolja vagy vita volt köztük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!