PM: Az alaptörvényben is szerepeljen az egyenlő bérezés joga

2015. december 27. 14:34

Alaptörvény-módosítást kezdeményez a PM annak érdekében, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bérezés járjon mindenkinek. A párt közleménye szerint a korábbi köztársasági alkotmány szövegében szerepelt ez az alapvető emberi jog, ami azonban a jelenlegi alaptörvényben nem található meg.

2015. december 27. 14:34

A Párbeszéd Magyarországért (PM) alaptörvény-módosítást terjeszt be, hogy abba bekerüljön az alapvető emberi jog, amely szerint egyenlő munkáért egyenlő bér jár. Erőss Gábor, a párt elnökségének tagja vasárnapi közleménye szerint a köztársasági alkotmány szövege korábban kimondta: „az egyenlő munkáért mindenkinek, bármilyen megkülönböztetés nélkül, egyenlő bérhez van joga.” A mostani alaptörvényben ugyanakkor ez az – alapvető emberi jogok nyilatkozatában is szereplő – elv már nem szerepel.

Ezért a Párbeszéd Magyarországért most alaptörvény-módosítást terjeszt be, és azt kéri a parlamenti képviselőktől, hogy csatlakozzanak az ENSZ „He for She” felhívásához, ugyanis a női esélyegyenlőség kivívása éppúgy a férfiak dolga is, mint a nőké.

Álláspontja szerint, ha a kormánynak valóban nem a nők hátrányos megkülönböztetése és megalázása a célja, akkor meg kell szavaznia a javasolt módosítást.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2015. december 28. 15:32
Ezek a bukott volt mszp-sek játszák a Nagy Semki-t.Kommunizmust akartok,idióta seggfejek?
szuverén
2015. december 28. 08:49
-Tisztázzunk már valamit. A nők izomtömege, 30-40%-al kevesebb, mint a férfiaké. Tehát pl. fizikai munkában, nyilvánvalóan kevesebbet teljesítenek. A "nehéz napokat", a "holdfázist", már ne is említsem. -A PM azt hiszi, hogy a hisztizés, a handabandázás is munka. Mert értékteremtő tevékenységet, valódi munkavégzést, csak a televízióban láttak.
Tintamin
2015. december 28. 01:58
Abbahagyta már a fidesz a lopást? Akkor fogunk tudni erről beszélni, amikor ez bekövetkezett. Addig sajnos a seggnyalók MINDIG többet fognak kapni.
Mich
2015. december 28. 01:24
Nem ezek voltak az Alkotmány ellen...?! Most meg ők akarnak valamit beírni az Alkotmányba...! Meg vannak ezek bolondulva... vagy csak nagyon szarban vannak...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!