PM: Drámai a magyarországi droghelyzet

2016. június 26. 11:12

Óriási pusztítást végeznek az olcsón, könnyedén beszerezhető szerek, mint a herbál és a biofű a leszakadt térségekben élő 10-12 évesek körében, véli a kormány drogpolitikáját kritizáló Párbeszéd Magyarországért.

2016. június 26. 11:12

Az LMP-ből a 2014-es választási kampány előtt távozók pártjának oktatási szakpolitikusa, Erőss Gábor úgy látja, hogy az úgynevezett dizájnerdrogok terjedésével párhuzamosan a kormány megszüntette a drogpolitikára fordított pályázatok 90 százalékát. „Pedig már 10-12 éves korú gyerekek körében is szedik áldozataikat ezek a szerek, például az ún. herbál vagy biofű. Az olcsón beszerezhető dizájnerdrogok óriási pusztítást végeznek már az általános iskolásoknál is, különösen a vidéki, leszakadó térségekben, szegénységben élőknél” – véli a PM-es politikus.

A PM lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint fura, hogy Czibere Károly államtitkár a napokban mégis azt találta mondani, hogy a kormány drogpolitikája sikeres; holott a hivatkozott kutatásban csak a 16 évesek szerepelnek, akik a büntetéstől való félelem miatt be sem merik vallani a szerhasználatot. A balos zöldpárt szerint a kábítószerek terjedésének megállításához hosszú távon a kiszolgáltatottság, reményvesztettség és nyomor felszámolására, rövid távon a szakmával közösen kidolgozott prevenciós és ártalomcsökkentő programok elterjesztésére van szükség, a gyerekek körében is.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2016. június 26. 21:50
"holott a hivatkozott kutatásban csak a 16 évesek szerepelnek, akik a büntetéstől való félelem miatt be sem merik vallani a szerhasználatot. " Fals magyarázat. Az előző kutatásnál is büntetendő volt, akkor nem féltek? Ugyan.
Vezetéknév Utónév
2016. június 26. 21:42
Kár, hogy senki nem veszi komolyan ezt a témát. A szakemberek már jó ideje kongatják a vészharangot, és előbb-utóbb borul a bili.
pemete jakab
2016. június 26. 20:51
"PM: Drámai a magyarországi droghelyzet" Van pár millió eszét vesztett ember: a pártok kábítják őket.
kurbitalis
2016. június 26. 19:59
Kérje számon liberális haverjain, akik már 1990-től szorgalmazták a drogliberalizációt. Pl. a briganti Konrád György.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!