Mazsihisz-elnök Novák Elődnek: Hálás zsidóságról beszélni ocsmány cinizmus

2022. augusztus 30. 19:41

Heisler András leszögezte, „a magyarországi zsidóság 75 százaléka nem tud hálás lenni Horthynak, mert elpusztult a második világháború alatt”.

2022. augusztus 30. 19:41
null

Ahogy azt a Mandiner is megírta, kedden Dúró Dóra parlamenti dolgozószobájában leleplezték Horthy Miklós 57 centiméteres mellszobrát. Bár a szobor nem közterületen van, hanem az Országgyűlés alelnökének irodájában, a Magyarországi Zsidó Hitközség, a Mazsihisz a szobor eltávolítását kérte Kövér László házelnöktől – számolt be a Telex.

Hozzátették, a szoboravatáson nem került szóba Horthy holokausztban betöltött szerepe. A Mi Hazánk alelnöke, Novák Előd erről végül az RTL Klub Híradójának nyilatkozott.

– válaszolta Novák Előd arra a kérésre, hogy sértheti-e a zsidóság érzéseit a mostani kezdeményezésük.

„A magyarországi zsidóság 75 százaléka nem tud hálás lenni Horthynak”

A Mazsihisz elnöke, Heisler András ugyanakkor úgy reagált Novák kijelentéseire, hogy a magyarországi zsidóság 75 százaléka nem tud hálás lenni Horthynak, „mert elpusztult a második világháború alatt”. „A legnagyobb magyar temető Auschwitzban van, 430 ezer magyar zsidó halt meg ott. Hálás zsidóságról beszélni nem igaz, ocsmány cinizmus” – szögezte le Heisler.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2022. augusztus 31. 19:35
Horthy a német megszállásig ellenállt a deportálást követelő németeknek. A zsidók időt, és közölük sokan így életet is nyertek.
Osztap Bender
2022. augusztus 31. 14:06
Mazsihisz-elnök Novák Elődnek: Hálás zsidóságról beszélni ocsmány cinizmus Mi úgy látjuk, a zsidó háláról beszélni ocsmány cinizmus.
krampus
2022. augusztus 31. 13:32
Jogos! Halatlan zsidosagrol kene beszelni. Na meg arrol, hogy a MAZSIHISZ (magyarorszagi s NEM magyar zsido hitkozsegek szarvezete) milyen alapon pofazik bele abba, hogy a magyar parlamentbe magyar emberek kinek a szobrat allitjak fel! A judeobolsevikok atirtak a tortenelmet, sajnos Horthy nagy zsidomento volt, ennek koszonhette, hogy elete vegeig elhetett kulfoldon a mentett zsidok altal osszedobott hazban. Az antiszemitizmus koros betegseg legnagyobb terjesztoi maguk a zsidrakok.
01234567890
2022. augusztus 31. 12:20
Ismét zsidó témára megjelent a három nemzetiszocialista, rasszista, antiszemita kisnyilas @MayorAnna 03, @annamanna és @Gyzoltan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!