Novák Katalin: Nem fogjuk férjeinket és fiainkat az ukrajnai csatatérre küldeni

2023. április 27. 15:48

A köztársasági elnök szerint Ferenc pápa személye reményt és bátorságot ad a háború idején.

2023. április 27. 15:48
null

Minden magyar számára megtiszteltetés Ferenc pápa magyarországi látogatása – mondta Novák Katalin a német Die Tagespost katolikus hetilapnak. A magyar államfő szerint a szentatya a háború idején bátorítást és reményt hordoz.

Novák Katalin úgy látja, Budapest nagy benyomást tett Ferenc pápára 2021-es itt léte során, és ez lehet a fő oka, hogy úgy döntött, újra Magyarországra látogat. Elmondta, a pápa kulcsszerepet játszhat abban, hogy az ukrajnai háborúban béketárgyalásokra kerüljön sor.

– jelentette ki.

Novák Katalin megerősítette: Magyarország elítéli az orosz agressziót, és kiáll a szuverén Ukrajna mellett. Pozitív fejleményként értékelte, hogy egyre több vezető politikus látja úgy, hogy szükség van a mihamarabbi béketárgyalásokra. 

„Nem fogjuk férjeinket és fiainkat az ukrajnai csatatérre küldeni. Ezt senki nem akarhatja. Nem akarjuk, hogy ebben a háborúban még több ártatlan embernek kelljen életét veszítenie" – jelentette ki, és hozzátette, örül, hogy Ferenc pápa Kijevet és Moszkvát is szeretné meglátogatni. Szerinte bölcs lépés, hogy az egyházfő mindkét féllel tervez tárgyalni.

Végül felhívta a figyelmet, hogy nem szabad alábecsülni az imádság erejét sem. 

„Isten kezében vagyunk. Mi, magyarok, itt a Szentatyával közösen fogunk a békéért imádkozni. Keresztényként hiszem, hogy Isten erőt adhat nekünk ahhoz, hogy véget vessünk ennek a konfliktusnak” – hangsúlyozta.

(MTI)

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2023. április 27. 19:18
Katicabogár! Se a NATO, se Magyarország nem áll háborúban Oroszországgal. Ne félts az uradat nem kell nekije bevonulnia.
Odone Ricci
2023. április 27. 18:09
A Köztársasági elnök szövegének első része kitűnő, de a "nem fogjuk a férjeinket, fiainkat az ukrán frontra küldeni" FELESLEGES VOLT. Ilyen csak gondolni szabad, nem pedig kimondani a brüsszeli retorika és Zele elvárása szerint. A szókimondás és őszinteség ellenszenvet szít, erre nincs szükségünk, főleg most.
Tárkány Álmos
2023. április 27. 17:40
Melyik NATO-ország küldi férjeiket és fiaikat az ukrán csatatérre?... Ez tiszta demagógia. Vizet adni a szomszédnak, hogy tudja oltani a házát, nem jelenti azt, hogy benn fogunk égni abban a házban. Nem adni vizet, mert megharagszik a gyújtogató és nagyobb lesz a rezsiszámlánk, pedig gyomorforgató cinizmus. Isten óvjon bennünket attól, hogy így "segítsenek" nekünk a szomszédaink, ha egyszer valaki ránk támadna! A kárpátaljai magyarokon a konstruktív, nagyvonalú hozzáállás segítene, nem a demonstratív passzivitás és zsarolás.
Alcofrybas
2023. április 27. 17:25
Pedig lehetne menni kalandozni. Keleti nyitás. Egy jó kis keleti portya. Magyar virtus. Odacserdíteni egyet a korbáccsal, kiosztani egy-két kokit meg sallert, oszt jónapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!