The New York Times: Orbánt Szerbia segítheti populista irányba terelni az Uniót

2023. május 04. 09:29

A lap szerint Vucsics addig fogja rejtegetni irredenta ambícióit, amíg Szerbia be nem kerül az EU-ba.

2023. május 04. 09:29
null

A The New York Times terjedelmes riportot közölt Alekszandar Vucsics szerb elnökről, valamint az országában terjedő szervezett bűnözésről.

Az államfő politikájának elemzése során azt írták, hogy az egyik lehetséges stratégia keretében Vucsics addig rejtegeti irredenta ambícióit, amíg Szerbia be nem kerül az EU-ba. Ez a „trójai faló”-elmélet azért kapott erőre, mert Szerbia tagságáért Orbán Viktor, Magyarország illiberális miniszterelnöke lobbizik gőzerővel.

Úgy tűnik,Orbán nagyon szeretné, ha Vucsics segítene az EU-t egy populista, kevésbé demokratikus irányba fordítani.

A cikk ezt a következtetést vonja le: az elmúlt években Vucsics egyre jobban közeledik az autoriter orosz, magyar és kínai vezetéshez, mert azt reméli, hogy ezektől az országoktól majd segítséget kaphat a Koszovó visszaszerzését célzó kísérletekben.

***

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. július 13. 13:31
A NER és Orbán populista. Elitista a DK. Populista az, aki hisz a demokráciában és abban, hogy az emberek képesek a helyes döntéseket meghozni. A populizmus ellentéte az elitizmus. Elitizmus, a populizmus ellenesség a néptől való félelem! A tömegek lebecsülése a néppel szembeni ellenszenv.
MayorAnna 03
2023. május 04. 15:18
The New York Times... The Jew York Times helyesen. Így adjunk a véleményükre.
MrStokes
2023. május 04. 13:58
NYT ez a büdös woke kommunista media.....kit érdekel mit mond. :-)))
patópál
2023. május 04. 10:26
"valamint az országában terjedő szervezett bűnözésről" Érdekes, ez az aggály Ukrajna esetleges EU-tagsága kapcsán fel sem merül, pedig a szerbek az ottani alvilágnak csak csókolommal köszönhetnének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!