Kocsis Máté: 2022-ben Márki-Zay Péternek hívták, most éppen egy másik Péter van, de a recept ugyanaz

2024. április 28. 11:16

A Fidesz frakcióvezetője szerint a két személy mögött állók szándékai, a külföldi finanszírozók céljai ugyanazok.

2024. április 28. 11:16

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A külföldi finanszírozók most is háborúpárti baloldali kormányt akarnak Magyarországon – hangsúlyozta a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Kocsis Máté azt mondta: a jelenlegi politikai viták jellemzően a háború kérdése körül csoportosulnak. Szembeállította, hogy 

míg Magyarország békét követel, Nyugat-Európa a háborúpárti álláspontot képviseli.   

A frakcióvezető bízik abban, hogy több európai párt is tud annyi mandátumot szerezni az európai parlamenti választáson, hogy jelentős súllyal, netán új politikai egységbe szerveződve tudják képviselni az európai érdekeket. Kijelentette, a háború valójában nem európai érdek. „Lehet, érdeke az amerikaiaknak, érdeke az oroszoknak, bárkinek lehet az érdeke, 

de azt ma már mindenki kitapinthatja, hogy nem európai érdek” 

– fűzte hozzá. A frakcióvezető szólt arról is: 2022-ben világosan kiderült, hogy a magyar politika baloldalát külföldről finanszírozzák. „Maguk a résztvevők is elismerték, következményei is lettek, de ettől nem gondolom, hogy abbamaradt volna, ma is kitapintható az a háborúpárti retorika a magyar baloldalon is, ami Nyugat-Európában” – mondta Kocsis Máté. Úgy vélekedett, amit egy új messiás megjelenésével a baloldali paletta átalakulásában látunk, azt már láttuk, 2022-ben Márki-Zay Péternek hívták, 

most éppen egy másik Péter van, de a recept ugyanaz”.   

A mögöttük állók szándékai, a külföldi finanszírozók céljai ugyanazok: a jelenlegi háborúellenes magyar kormány megbuktatása, vagy meggyengítése – mondta Kocsis Máté, hozzátéve, a parlament a szuverenitásvédelmi törvénnyel büntetőjogi és adminisztratív akadályokat állított fel, de „a külföldi finanszírozók mindent meg fognak tenni” a szabályok kijátszásáért.   

Ezen módszerek tárháza végtelen, minden ellen nem lehet védekezni” 

– jegyezte meg. Hozzátette, akik most az új baloldali szereplők mögött állnak – Bajnai Gordon, Ficsor Ádám, „a régi datadatosvilág”, plusz azok, akik a dollárokat behozták a 2022-es kampányba -, ismét felbukkantak, és „ugyanazt a struktúrát, amit a régi kampányban a baloldali pártok mögé felépítettek, most áttették máshova. „Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik ismét, aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon” – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 22:56
🍓 ️ ­­­I­­g­a­z­i n­­­i­m­f­o­m­á­n­­­i­á­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
google-2
2024. április 28. 20:39
Márkira nagyságrendekkel kevesebbet költöttek, mint erre a Magyar nevezetű tetűre. Látszik, hogy Pressmanékat, CIA- ékat nagyon sürgeti az idő. Sokasodni fognak a széderestek. Bidenék nem sülhetnek fel. Dehogynem!
cinkegolyó
2024. április 28. 17:24 Szerkesztve
Pénteken a Belügyminisztérium előtt folytatta turnéját a wishes messiás, imádói körében ezúttal a gyermekvédelem volt a téma. Még Donáth Anna is kilátogatott, érzi már, hogy hamarosan hűségesküt kell tennie az új prófétának, ha talpon akarnak maradni. Magyar Péterbe sok, számomra érthetetlen módon megtévesztett ember olyanokat lát bele, amelyek valójában nem léteznek. A szóban, gesztusokban „jobboldalinak”, „nemzetinek” tetszelgő Magyar ugyanazokkal az elemekkel propagandázik, amelyekkel a balliberális ellenzék. Mint pl.Országos Közös Akarat (OKA) nevű civil bázis szervezet, amelynek képviselője Szilágyi Kitty óvónő, Nagy Ervin rokona. Nem is lehet lassan megszámolni hogy hány párt és gittegylet lett hirtelen amcsi pénzből alapítva és fizetve, csak megtöltsék a magyar Parlamentet hazaárulókkal.
catalina11
2024. április 28. 16:14
Cicero feledhetetlen beszéde! „Egy nemzet képes túlélni bolond vezetőit még az ambiciózusait is. De nem lehet túlélni a belső hazaárulást. Az ellenség a határokon kevésbé félelmetes, mert ismert, és nyíltan hordja zászlaját. De az árulók határainkon belül mozognak szabadon, az ő ravasz suttogásuk átoson a sikátorokon, kormány folyosóin is hallhatók. Az áruló nem néz ki árulónak, ő a nép nyelvén beszél, a nép arcát, érveit viseli, ő az emberi természet alantasságához szól, ami minden ember szívében titkon mélyen fekszik. Az áruló elrohasztja a nemzet lelkét, titokban éjjel dolgozik, alattomban aláássa a nemzet pilléreit, fertőzi a politikát, hogy ellenállni sem lehet. A gyilkos nem annyira félelmetes. Az áruló maga a pestis járvány.” (Kr.e. 106 – Kr.e. 43).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!