Óvatosan a Balatonnál: itt vannak az új traffik

2024. április 16. 09:50

Több új sebességmérőt adtak át a balatoni településeken.

2024. április 16. 09:50
null

Nyitókép: Fülöp Ildikó/Napló

Új sebességmérő boxokat adtak át szerdán Alsóörsön a 71-es számú főút Szerdahelyi út kereszteződésében, illetve Balatonakaliban a 71-es főút-Hokoli utca kereszteződésében – írja a veol.hu.

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a Veszprém Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottsággal együttműködve létesítette a traffipaxokat a gyorshajtók kiszűrésére. Az ünnepélyes átadásokon elhangzott, hogy „egyre több település fektet kiemelt hangsúlyt a baleset-megelőzésre”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­­y­o­­­k­­ ­­­v­­á­­­r­­­n­­a­­­k­­ ­­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
2024. április 16. 11:02 Szerkesztve
Nem elég a kamerák számát növelni, a büntetéseket kell olyan szintre emelni, hogy az tényleg elriasztó legyen. Pl. a minimális gyorshajtást (+20 km/ó) büntetnék az eddigi módon, de a 21-40 km. már egyhavi átlagbérben fájna és minimum egy év vezetéstől eltiltással. Az ennél magasabb sebességtúllépés végrehajtandó börtönnel, autóelkobzással, és az elkövető vagyoni helyzetét figyelembe vevő maximális pénzbüntetéssel. A büntetés végén szigorított alkalmassági vizsgálat, hogy mentálisan alkalmas e önálló közlekedésre. Tehát munkásjóska megúszná egymilliós büntivel. Q8-as pénzes száguldozónál ugyanaz a sebesség már lehet, hogy 20 milliót ér. DE! Cserében ahol lehet, ott észszerű sebességhatárokat kell megszabni, az idióta mindenhová30astáblát értelmetlenség helyett
elégia
2024. április 16. 10:08
Nagy táblával mutatják is, hol mérnek sebességet? Soha nem értettem, miért kell megadni a traffipaxok helyét, hiszen akkor ott a gyors hajtó lelassít, utána meg tovább száguld. Az eredményt hozó mérés lényege, hogy a berendezés rejtve marad. Amúgy meg addig kell növelni a traffipaxok számát, amíg a gyorshajtás elfogadható szintre nem csökken. Addig is minden berendezés busásan kifizeti az árát.
sentimental
2024. április 16. 10:00 Szerkesztve
Még 1 okkal több ,hogy ne menjek a Balatonra... Monte-Carlo sincsen messze, és sokkal olcsóbb is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!