Karácsony Gergelyt jól láthatóan frusztrálja Gyurcsány befolyása (VIDEÓ)

2024. május 21. 15:18

A Magyar Nemzet megkérdezte a főpolgármestertől, hogy mégis mekkora ráhatása van Gyurcsány Ferencnek a Városháza politikájára, ám a Párbeszéd politikusa egyetlen kérdésre sem válaszolt.

2024. május 21. 15:18

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

Mint ismert: a főpolgármester Gyurcsány Ferenchez, illetve a 2010 előtti kormányokhoz köthető személyekkel vette körbe magát a Városházán, a közgyűlésben pedig a legnagyobb frakció, a Demokratikus Koalíció nélkül lehetetlen döntéseket hozni. Karácsony Gergely mégsem beszél arról, hogy van-e bármilyen befolyása Gyurcsánynak Budapest irányításában – írja a Magyar Nemzet.

Szinte nincs olyan terület a Városházán, ahová ne tette volna be a lábát a Demokratikus Koalíció. Karácsony Gergelynek egyébként nem volt túl sok választása, miután a XVIII. kerületi korábbi szocialista polgármester, Szaniszló Sándor és Óbuda vezetője, Kiss László is Gyurcsány pártjába lépett át még ciklus elején, így a DK megkerülhetetlen lett a fővárosi közgyűlésben. 

Karácsony Gergely pedig a 2010 előtti baloldali kormányokhoz, illetve Gyurcsány Ferenchez köthető személyekkel vette körül magát. 

Fontos pozícióban van például Draskovics Tibor egykori pénzügyminiszter vagy Katona Tamás, Tordai Csaba, Kiss Ambrus korábbi államtitkárok. Feltűnt a Városházán továbbá Gál J. Zoltán, korábbi kormányszóvivő, főpolgármester-helyettesként pedig a DK-s párttagsággal rendelkező Bősz Anett segíti Karácsony „munkáját”.

A főpolgármester pártja pedig most választási szövetséggel fűzte magát végleg a Gyurcsány-párthoz, holott Karácsony Gergely korábban nem is Dobrev Klára, hanem Márki-Zay Péter javára lépett vissza a miniszterelnök-jelölti pozíciótól még 2021-ben.

A Magyar Nemzet megkérdezte Karácsony Gergelytől, hogy ezek után mégis mekkora befolyása van Gyurcsány Ferencnek a Városházára és milyen kapcsolatban áll a DK vezetőjével, azonban Karácsony Gergely hallgat az ügyben, egyetlen kérdésre sem válaszolt.

-

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tizennyolcfok
2024. május 21. 20:27
így. ezekkel a rosszarcú propagandapribékekkel így kell.
Same
2024. május 21. 17:32
https://youtu.be/35PezVEQDJI?si=5AL1i_6fJGLyGWfR
Megtalálta
2024. május 21. 17:17
Hát evvan. Budapest Köztársaság vezetése áldozatokat követel, Karácsony elvtárs!
Mandiner444hu
2024. május 21. 17:05
Karácsonyt a magyargyűlölő bolsevik Apró Klán irányítja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!