Republikánus fejesek és milliárdos techcégvezetők konspiráltak Trump ellen

2016. március 09. 12:57

Az establishment lázadása: republikánus vezetők, dollármilliárdosok és techguruk gyűltek össze titokban egy georgiai szigeten, hogy kifőzzenek valamit a republikánus előválasztásokon egyelőre megállíthatatlannak tűnő Donald Trump ellen – írja a Huffington Post. A tanácskozáson részt vett például az Apple vezetője, a Google társalapítója és a Tesla, valamint a SpaceX vezetője, Elon Musk is.

2016. március 09. 12:57

Milliárdosok, techguruk és republikánus politikusok gyűltek össze egy georgiai hotelben, ahol az American Enterprise Institute éves világfórumának keretein belül, egy nem sajtónyilvános beszélgetésen megtárgyalták: hogyan is kéne megállítani a republikánus előválasztásokon egyelőre arató Donald Trumpot – írja Huffington Post.

A lap szerint a tanácskozáson republikánus pártvezetők mellett részt vett az Apple vezetője, Tim Cook; a Google társalapítója, Larry Page; a The New York Times kiadója, Arthur Sulzberger; a Napster alapítója és a Facebook befektetője, Sean Parker; illetve a Tesla Motors és a SpaceX vezetője, Elon Musk.

Kísértet járta be a világfórumot – Donald Trump kísértete” – írta az eseményről Bill Kristol, a Weekly Standard szerkesztője. Az újságíró szerint sok szó esett Trumpról: nagyon sajnálják, hogy előretört, és nagyon remélik, hogy végül meg tudják állítani.

A találkozón a republikánus tanácsadó, Karl Rove ismertetett egy fókuszcsoportos közvélemény-kutatást, amely szerint az emberek jelentős része nem tartja elég „elnökösnek” Trumpot, és nem örülne, ha akárcsak a kisujja is közel lenne a nukleáris detonátorokhoz. A tárgyalás eseményeit ismerő források szerint több szó esett arról, hogyan történhetett meg az ingatlanmogul előretörése, mint arról, hogyan kéne megállítani.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2016. március 09. 15:40
Lesz egy gyorsan összerántott mozgalom is? Vajon a Together vagy a Bridge nevet választják?
br-o
2016. március 09. 15:03
Demokrácia, mi?
tyIer durden
2016. március 09. 13:48
Nesze neked amerikai democsokrácia! Hajrá Trump!
kohntalan
2016. március 09. 13:45
Trump az amerikai Orbán. Ki kell csinálni. Egy ekkora ország nem engedheti meg magának, hogy egy tahó vezesse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!