Zelenszkij felesége: A mi családunkat is szétszakította a háború

2022. május 22. 13:10

Az elnöki pár a háború kezdete óta mindössze kétszer mutatkozott együtt a nyilvánosság előtt.

2022. május 22. 13:10
null

Interjút adott Volodimir Zelenszkij hivatalba lépésének harmadik évfordulója alkalmából Olena Zelenszka, az ukrán first lady. A háború kezdete óta mindössze másodszor voltak egy helyen láthatók az évfordulóra készült tévéműsorban – idézte a BBC-t az rtl.hu.

Zelenszka arról is beszélt:

senki sem veheti el tőle a férjét, még a háború sem.

Ennek ellenére az invázió kezdete óta ritkán látják egymást biztonsági okok miatt. Ugyanúgy elszakadtak egymástól, ahogy számos ukrán család, és nagyrészt csak telefonon tudják tartani a kapcsolatot – írta a portál a Telex cikkére hivatkozva. 

Az ukrán first lady humanitárius ügyekkel és a gyerekek segítésével foglalkozik

Zelenszka felidézte február 24-ét, az invázió kezdetét is: ekkor hajnalban ébredt fel a kintről hallatszódó zajra. Férje a másik szobában állt, és amikor megkérdezte tőle, mi történt, az elnök csak annyit mondott: „elkezdődött”.

Korábban az rtl.hu arról számolt be: míg az ukrán elnök a harcokra összpontosít, felesége humanitárius ügyekkel és az ukrán gyerekek segítésével foglalkozik. A first lady ekkor arról beszélt: a háború előtt indították el az iskolai étkeztetés reformját, hogy egészségesebb és ízletesebb ételeket kapjanak a gyerekek,

most viszont már arról van szó, hogy egyáltalán jusson nekik étel, és nem a gyerekek egészséges életmódjával törődnek, hanem azzal, hogy megmeneküljenek

– hangsúlyozták.

Az interjút alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Katintka
2022. május 31. 10:23
Egy 2019-es cikk Zelenszkijről : "Vlagyimir show-bizniszből származott, és oroszországi rokonai is vannak (feleségének közeli rokonai moszkoviták), ezért igyekszik nem engedni a konfliktusban részt vevő felek befolyásának, bár 2014-ben támogatta a Maidan és finanszírozta a Donbászt. zászlóalj. Most egy dologban biztos: le kell állítani a hadműveleteket a Donbászban, hiszen az emberéletek a prioritások. A tűzszünet után pedig – véli Zelenszkij – tárgyalásokat kell kezdeményezni a Kremllel." https://logiosto.ru/hu/after-installation/elena-zelenskaya-kiyashko-biografiya-vladimir-zelenskii-mne-nravitsya/
balbako_
2022. május 29. 07:41
És vajon az oroszoknak mi a véleményük? Íme https://badog.blogstar.hu/2022/05/28/nyikita-mihalkov-mondja/117323/
lendvaiildiko
2022. május 23. 17:18
A világnak sokkal jobb lett volna, ha Elenskij otthon marad.
Perczel Éva
2022. május 23. 13:09
Amióta nincs (Z) elenszkij házi koszton felszedett pár kilót, jól látom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!