Az Irene lecsap NYC-re

2011. augusztus 28. 11:08

Eddig legkevesebb kilencen vesztették életüket az Irene hurrikán miatt. Az USA keleti partvidékét érintő katasztrófa összesen 65 millió embert érint. A hurrikán vasárnap eléri New York City-t, a nagyváros óránként 130 kilométer sebességű széllökésekre számíthat.

2011. augusztus 28. 11:08

Legalább kilencen vesztették életüket szombat estig az USA keleti partvidékén pusztító Irene hurrikán miatt. A 130 km/h sebességű széllökésekkel járó hurrikán észak-északnyugat felé halad, így New York és New England nagyvárosait is veszélyezteti. A veszélyhelyzet miatt vasárnap elmarad Martin Luther King washingtoni szobrának ünnepélyes felavatása is.

Az Irene vasárnap eléri New York City-t, ahol szombaton leállt a a tömegközlekedés, a város több részén pedig áramszünet is tapasztalható. A széllökések hajnalban óránként 80 kilométer sebességűek voltak, ám napközben a 130 km/h-s sebességet is elérhetik. A hurrikán összesen 65 millió embert érint a keleti parton, 2 millió lakost ki is kellett telepíteni. A természeti csapások 2011-ben eddig 35 milliárd dollárnyi kárt okoztak az Egyesült Államoknak.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kosinva
2011. augusztus 28. 17:52
"Legalább kilencen vesztették életüket szombat estig az USA keleti partvidékén pusztító Irene hurrikán miatt." Akinek ez most tetszik, az ne nevezze magát tisztességes embernek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!