London: Nincs nagy jelentősége a nemzetközi konfliktusoknak

2014. október 08. 17:15

Az ukrajnai, valamint az iraki-szíriai konfliktus csekély hatással van a világgazdaság egészére, ráadásul Oroszország részesedése is mindössze 2 százalék a globális kereskedelemben – közölték londoni elemzők.

2014. október 08. 17:15

Londoni pénzügyi elemzők szerint a múltbeli tapasztalatok arra vallanak, hogy valószínűleg csekély kockázatot jelent a világgazdaság egészére a legszorosabb figyelemmel követett két geopolitikai válsággóc, az ukrajnai, valamint az iraki-szíriai konfliktus.

Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics közgazdászai szerdán bemutatott tanulmányukban kiemelték, hogy az e válságokban érintett országok zömének súlya a világgazdasági kibocsátáson belül viszonylag kicsi. Még a konfliktusövezetek messze legnagyobb gazdasága, Oroszország részesedése is mindössze 2 százalék a globális kereskedelemben.

A ház szerint várhatóan mérsékelt lesz a válságok átgyűrűző hatása a nagyobb gazdaságokra, ráadásul a világgazdaság a múltban is meglehetősen jól átvészelt geopolitikai léptékű sokkokat.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraxas
2014. október 08. 18:12
Mondjuk a British Petrol és a Shell lehet, hogy másként gondolja. Nekik azért vannak/lesznek gondjaik.
heep
2014. október 08. 18:12
London: Nincs nagy jelentősége a nemzetközi konfliktusoknak" Akkor miért hoztátok össze? Legalább keresnétek egy vagonnyi pénzt ha már ennyi ember életét feláldoztátok. Az csak (büntetendő) ocsmányság lenne, de így csak (büntetendő) értelmetlenség.
abraxas
2014. október 08. 17:35
Persze, ők nem érzik meg. Mi attól még simán megfagyhatunk télen...
Gombóc XVI. Artúr
2014. október 08. 17:27
Lehet, hogy naiv vagyok, de túl sok ember meghal ebben a két "nem jelentős" konfliktusban ahhoz, csak legyintsünk rájuk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!