Újabb migránskaraván indult el Mexikóból az Egyesült Államok felé

2021. november 19. 07:28

Közben a mexikói elnök Washingtonban kezdett tárgyalásokat Joe Bidennel a bevándorlásról.

2021. november 19. 07:28
null

A mexikói hatóságok közlése szerint mintegy kétezer, főként közép-amerikai és haiti migráns alkotja az újabb menetoszlopot. Az emberek Tapachulából hátizsákokkal a vállukon vagy más csomagokkal a fejükön vonultak ki. A kisgyermekek a szülők vállán vagy zörgő babakocsikban utaztak.

Luis Garcia Villagran, a mexikói Emberi Méltóság Központjának munkatársa szerint

a migránsok olyan dokumentumokat követelnek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy egész Mexikóban tartózkodhassanak.

A mexikói kormány azt a politikát folytatja, amely szerint migránsokat igyekeznek az ország legdélebbi részén tartani, hogy enyhítsék a nyomást az amerikai határon. Ezek a déli államok azonban a legszegényebbek, és Mexikó északi államaiban sokkal több lehetőség van munkát találni.

Faültetési programmal bírnák maradásra a gazdákat

Lopez Obrador mexikói elnök a csütörtöki észak-amerikai vezetői csúcstalálkozó egyik prioritásaként nevezte meg a régió migrációjának kezelését. Sürgette a Biden-kormányt, hogy fektessen be egy faültetési program kiterjesztésébe, amely

a gazdáknak fizet azért, hogy bizonyos fafajtákat ültessenek a földjeiken.

A pénz lehetővé teszi a vidéki szegények számára, hogy a földjükön maradjanak, és ne érezzék a gazdasági nyomást a kivándorlásra.

Néhány évvel ezelőtt kezdődött a karavánok menetelése, amelyek olyan emberekből állnak, akiknek nem volt pénzük megfizetni az embercsempészeket, és az a céljuk, hogy a tömegben biztonságban haladhassanak az amerikai határ felé. Az utóbbi időben azonban Guatemala és Mexikó hatóságai egyre határozottabban próbálják felszámolni menetoszlopaikat.

(MTI) 

Nyitókép: Isaac Guzman / AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tóth Zoltán
2021. november 19. 08:35
#forradalmat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!