Megkezdődött a törökországi elnökválasztás

2023. május 14. 07:24

Az előzetes felmérések alapján nagyon szoros eredményre számítanak.

2023. május 14. 07:24
null

Közép-európai idő szerint vasárnap rggel 7 órakor (helyi idő szerint 8 órakor) kezdődött meg a parlamenti és elnökválasztás Törökországban. A jelenlegi államfő,  Recep Tayyip Erdoğan két kihívóval, az ellenzéki tömörülés jelöltjével, Kemal Kilicdarogluval, valamint Sinan Ogan volt jobboldali parlamenti képviselővel néz szembe.

Az előzetes felmérések alapján a győztes várhatóan a jelenlegi elnök, és az egyesült ellenzék képviselője közül kerül ki. 

A központi választási bizottság elnöke, Ahmet Yener pénteken azt nyilatkozta, hogy a nem végleges eredményeket még a választások napján kihirdetik.

(MTI)

*** 

*** 

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2023. május 14. 15:27
Azt mondják a törökök - mármint a média :) -, hogy fiatalítani akarnak a politikán. Kilicdaroglu 74 éves, Erdogan 69. :) Kapnak az ifjú törökök a nyakuk közé egy új Bidét! Reméljük, egy ország nem CSAK tapasztalatok nélküli, könnyen megtéveszthető, kockázatokat nem ismerő fiatalokból áll!
LancelotDuLac
2023. május 14. 13:44
Küldök majd papírzsepit a fideszcsicskáknak ! XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
McFocker
2023. május 14. 08:30
Reméljük az orbáni átok ismét teszi a dolgát, ahogy az elmúlt harminc esetben is.
need-info
2023. május 14. 08:20
Ki kell pucolni onnan is a szarkeverő amcsikat és kilépni a NATO-ból. Sok sikert!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!