The New York Times: Orbán egy populista narratívába írja át Magyarország történelmét

2023. július 13. 08:43

A cikk írója szerint a populisták tagadják saját történelmük negatív vonatkozásait és nem tűrik a kritikát.

2023. július 13. 08:43

A The New York Times könyvismertetőt közölt Judy Rakowsky kötetéről (Jews in the Garden), mely egy zsidó család sorsán keresztül mutatja be a holokauszt lengyelországi eseményeinek eddig kevésbé ismert részleteit. A recenzió szerzője arról írt, hogy a 2015 óta hatalmon lévő Jog és Igazságosság Párt mindent megtesz a lengyel történelem megszépítéséért, 

 

és börtönnel bünteti azokat, akik azt állítják, hogy egyes lengyelek együttműködtek a nácikkal a holokauszt során. 

 

A cikk szerint a populista politikusok a világ minden táján, Orbán Viktortól Donald Trumpig megpróbálják egy patrióta narratívába formálni országuk történelmét, mely tagad minden negatív vonatkozást, és nem tűri a kritikát.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Beata Zawrzel/AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikicsoda
2023. július 13. 20:27
A New York Times és a magyar történelem . . . Ha nem lenne Google, meg sem tudnák találni MO-t a térképen . . . És eek akarnak magyar történelemröl ërtekezni?
pipa89
2023. július 13. 16:06
NYT, szarok rátok! Ez Magyarország és itt mi döntünk, itt még demokrácia van, nem úgy mint a fedesiszta USA-ban! Nevetséges, ahogy egy 1000 éves országot akar kioktatni egy dedós. Gyertek ide, és lássatok csodát, tanuljatok, mert tanulni soha nem késő! Akai nagyképű, az előbb-utóbb pofára esik. Alázat és tisztelet mindenki iránt, itt kezdődik minden!
nnjohn
2023. július 13. 15:32
Aki itt a MÚLTAT VÉGKÉPP el akarja törölni, az éppen a CANCEL CULTURE, a WOKE, a KRITIKAI FAJELMÉLETESEK, a KVÓTApozíciók, a GENDERagyatlanságok, a BLM meg az összes többi NYUGATI szarság, ami történetesen MIND az USA-ból zúdul a világra , miközben éppen ez a szenny NYT az, aki mindezeknek tapsikol és talpnyalóan kiszolgálja az összes HIPERSZÉLSŐSÉGES PROGRESSZÍV SZÉLSŐBALt.
syphax-2
2023. július 13. 14:54
"...Orbán egy populista narratívába írja át Magyarország történelmét.." ÉS MILYEN JÓL(!!!) TESZI!!! GRATULÁCIÓ HOZZÁ ÉS TELJES MELLSZÉLESSÉGES EGYETÉRTÉS A TELJES--KOMOLYAN VEHETŐ-- MAGYAR TÁRSADALOM RÉSZÉRŐL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!