Tüntetők foglalták el a New York Times szerkesztőségét, mert szerintük az elfogult Izrael irányába

2023. november 10. 09:12

Transzparensekkel követeltek tűzszünetet.

2023. november 10. 09:12
Pro-Palestinian demonstration in New York

Tüntetők elfoglalták a The New York Times (NYT) című amerikai napilap székházának előterét csütörtökön, és azonnali tűzszünetet követeltek Izrael és a Hamász között, azzal vádolva a médiát, hogy elfogult Izrael irányába. Manhattan belvárosában az utóbbi időben megszaporodtak az esti órákban tartott, az izraeli támadásokat bíráló tüntetések. 

Helyi idő szerint csütörtökön nagyjából délután 5 órakor a magát Writers Blocnak nevező csoport tagjai által vezetett tüntetők kisebb csoportja elfoglalta a NYT előterét, ahol transzparensekkel követeltek tűzszünetet. 

A jelentések szerint körülbelül egy órán át tartózkodtak a helyszínen, felolvasták több ezer palesztin nevét, köztük majdnem negyven újságíróét, akik a harcokban életüket vesztették. A demonstrálók ezek után szétszórták a Timest kifigurázó gunyoros folyóirat, a The New York War Crimes számait, amelyben népirtásban való bűnrészességgel vádolták meg a médiát, és felszólították a lap szerkesztőbizottságát, hogy nyilvánosan kérjenek tűzszünetet. 

A helyszínen készült fotókból kiderül, hogy a székház ajtajaira a hazugság szót festették. 

A megmozdulást megelőzően New York-i diákok az utcára vonultak a palesztinok támogatásáért, néhányan hosszú időre ott is maradtak, megzavarva Manhattan közlekedését a csúcsforgalom idején. New Yorkban egyre több a hasonló jellegű tüntetés, hogy felhívják a figyelmet az izraeli-palesztin konfliktus áldozatainak egyre növekvő számára. 

(MTI)

Nyitókép: Selcuk Acar / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tesztfiok2555
2023. november 29. 10:10 Szerkesztve
szörnyű..
survivor
2023. november 11. 12:54
Pankotai Lili ott van ?
survivor
2023. november 11. 12:50
Mi a fasz van az USA-ban ?
letsgobrandon-2
2023. november 10. 13:21
Lesz még pirosbetűs ünnep az usában 9-11
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!