Baloldali ámokfutás a demokrácia állítólagos fővárosában – csúnyán lebukott a Politico

2024. április 16. 15:35

Láthatóan előre megírt forgatókönyv alapján tenné tönkre Brüsszel szocialista városvezetése, a radikális antifa-tagok és a Politico a NatCont – a lap a békepárti és migrációellenes rendezvényről olyan tényeket állított, amelyekről akkor még a szervezők sem tudtak.

2024. április 16. 15:35
null

Nyitókép: AFP/Simon Wohlfahrt

A Politico és rá hivatkozva a baloldali magyar sajtó már akkor megírta, hogy a rendőrség megszállta és félbeszakította a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciáját (NatCon), mielőtt ez valóban megtörtént volna – ráadásul a brüsszeli portál még csak leplezni sem próbálja, hogy a város szocialista polgármesterének narratíváját közvetíti.

A Mandiner több cikkben is beszámolt a NatCon körüli botrányról, aki most kapcsolódik be, annak röviden:

Ezt is ajánljuk a témában

– az eseményt az elmúlt években Londonban, Washingtonban, Rómában, Miamiban, sőt, két éve Brüsszelben is gond nélkül tartották meg.

– az idén az Európa számos nagyvárosában, köztük Budapesten is randalírozó szélsőbaloldali antifa mozgalom tagjai támadással fenyegették meg a rendezvényt.

– az európai demokrácia állítólagos fővárosának vezetősége a békepárti és migrációellenes konferencia helyett a radikális, ártatlan járókelőket brutális kegyetlenséggel bántalmazó aktivisták mellé állt.

– bár a baloldal mindent megtett az esemény lefújásáért, a harmadik helyszínen végül elkezdődött, telt ház előtt.

A brüsszeli polgármester nyomására a rendőrök előbb 11 óra körül érkeztek meg a helyszínre, ám az üres fenyegetéseket követően távoztak is, majd szűk két órával később adták át a főszervezőknek a hivatalos, tiltást tartalmazó parancsot, amelynek elolvasására és elfogadására 15 percet adtak.

Az indoklás kizárólag politikai érveket tartalmazott – még egyszer, a demokrácia fővárosáról van szó, az Európai Unió otthonáról.

Brüsszel polgármestere, Philippe Close egészen addig ment, hogy azzal fenyegette meg a rendezvényt, hogy elvágják az áramot.

Ezt is ajánljuk a témában

De talán ennél is érdekesebb, hogy a rendőrség – a Politico cikke szerint is – 12:45-kor adta át a parancsot az esemény befejezésére, a lap viszont már 12:22-kor arról írt, hogy véget ért a NatCon. Ez egyébként azóta sem történt meg, igaz, a helyszínre már nem engedik be a később érkezőket.

A cikk tehát nem alapozhatott a tényekre, hiszen a konferencia még javában tartott. Ezt persze magyarázhatnánk azzal is, hogy a Politico félreértette a történteket, ám a tudósítás azóta frissült, és nem pontosították az eredeti tartalmat,

ez viszont azt feltételezi, hogy a brüsszeli lap a városvezetéstől már azelőtt megtudta a rendőrség parancsát, mielőtt az egyáltalán eljutott volna az esemény helyszínéig.

A legbefolyásosabb uniós lap címlapsztorija arra enged következtetni, hogy a szocialista városvezetés, a szélsőséges antifa-tagok és a baloldali Politico közös forgatókönyv szerint igyekeznek mindenáron tönkretenni a békepárti és migrációellenes eseményt.

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­ ­­l­­­á­­n­y­­­o­k­­ ­­v­á­­­r­­­n­a­k­­ ­­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
papamaci57
2024. április 19. 08:31
"A Politico és rá hivatkozva a baloldali magyar sajtó már akkor megírta, hogy a rendőrség megszállta és félbeszakította a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciáját (NatCon), mielőtt ez valóban megtörtént volna" Erről egy 2001-es történet jut eszembe: Szeptemberben egyik reggel Ariel Saron felhívja George W Busht. - Ó George! Fogadd az egész izraeli nép őszinte együttérzését! Szörnyű tragédia! - Te miről beszélsz Ariel? - Ó basszus! Az időeltolódás!
Namond
2024. április 18. 10:04
Majmok a szeren.
EJP1
2024. április 16. 20:14
Ez már kommunizmus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!