Tapintható a feszültség a sajtóban – Putyin megtudta, kinek a fegyvere végezte ki az emberét

2024. április 20. 11:41

A sajtó már azt is felvetette: „érkezhet Putyin revansa?”

2024. április 20. 11:41

Fotó: Mikhail Metzel/POOL/AFP

Magas rangú orosz ezredes vesztette életét Ukrajna keleti luhanszki régiójában, miután a kijevi erők két, nagy hatótávolságú Storm Shadow rakétát lőttek ki a térségben. A helyi sajtó jelentései szerint a csapás a katonai parancsnokságot vette célba.

A 45 éves Pavel Alekszandrovics Kropotov ezredest, az orosz 59. gárda-kommunikációs dandár parancsnokát is elveszítették az oroszok Luhanszkban”

– közölte Anatolij Stefan Stirlitz ukrán ezredes pénteken a Telegram csatornáján. Kropotov egysége felelős a harctéri kommunikációs hálózatok felállításáért.

Az Egyesült Királyság 2023 májusában adományozta a nagy hatótávolságú Storm Shadow cirkálórakétákat Ukrajnának

a tavaly júniusban indított ellentámadása előtt, amellyel megpróbálta elfoglalni a megszállt orosz területeket – írja a Newsweek.

Több mint 200 ember gyűlt össze, hogy lerója tiszteletét az ezredes előtt az oroszországi Jekatyerinburgban tartott temetésen – jelentette csütörtökön az URA.ru helyi lap. Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara, amely az orosz csapatok és felszerelések veszteségeit becsüli meg, pénteki frissítésében közölte, hogy Moszkva 870 katonát veszített az elmúlt 24 órában.

Érkezhet Putyin revansa?

– veti fel kapcsolódó cikkében az Index.

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­ö­­g­­­ö­­s­­ ­­­l­á­­n­­­y­o­­k­­ ­­v­­­á­­r­n­­a­­k­ ­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
MálingerGyörgy
2024. április 20. 19:15
Mindenki azzal lő amije van. Nem neheztelhet Putyin úr. Bár az oroszok sem dobták be a taktikai atomjukat, ami alanyi jogon van, nem iráni...beszerzés. Fájdalom az emberéletekért. Mindenkét oldalon.
Bodzay
2024. április 20. 18:15
Stirlitz ezredes nyilván részvéttáviratot kapott, onnan értesült orosz kollégája elestéről.
Ehetős Odó
2024. április 20. 15:40
Háromszor veri ezt kenden Lúdas Putyi vissza. Van ott még elég angol meg francia főtiszt, szanaszét az ún. Ukrajnában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!