Baloldali fiatalok akartak szétverni egy konferenciát Rómában

2024. május 10. 17:24

A Vatikánhoz közeli kongresszusi központban Ferenc pápa is beszédet mondott.

2024. május 10. 17:24

Nyitókép: RICCARDO DE LUCA / ANADOLU / Anadolu via AFP

Tüntetők és rendőrök közötti utcai összecsapás kísérte a Ferenc pápa részvételével zajló római születési konferencia zárónapját, amely ellen baloldali ifjúsági csoportok tiltakoztak pénteken. Az olasz családszövetségek a demográfiai helyzetről és a születésszám növeléséről rendeztek konferenciát a Vatikánhoz közeli kongresszusi központban. A kétnapos találkozó a Létezni, több fiatal, több jövő címet kapta.

A konferencia helyszínétől nem messze baloldali ifjúsági szervezetek vonultak fel. A demonstráció engedélyezett volt, de a résztvevők a menet eredeti útvonalát módosították, és el akartak jutni a kongresszusi központig. 

Rohamrendőrök állták útját a tüntetőknek

A menet szervezői közösségi oldalaikon öt sérültről adtak hírt, akiket – közléseik szerint – a rendőrök gumibottal ütöttek meg. A hatóságok információi szerint több tüntető és két rendőr sérült meg. 

A szervezők „transzfeminista” tiltakozásnak nevezték a tüntetést, 

hangoztatva, hogy haragjukat akarták kifejezni a születési konferenciával szemben.

A demonstráció résztvevői elégették Giuseppe Valditara oktatási miniszter korábban kiadott rendeletének nyomtatott példányait az iskolai szexuális és párkapcsolati nevelésről. A születési konferencia csütörtöki első napját is tiltakozás kísérte, amikor az abortuszhoz való jog mellett tüntető fiatalok egy csoportja bejutott a kongresszusi terembe, és bekiabálásokkal megakadályozta, hogy Eugenia Roccella családügyi, születési és esélyegyenlőségi miniszter el tudja mondani beszédét.

Ferenc pápa pénteken szólalt fel

Az egyházfő 2021 óta állandó vendége a születési konferenciának. „Az emberi élet nem probléma, hanem ajándék” – jelentette ki a pápa. Hangsúlyozta, hogy 

a világban az éhezést és a környezetpusztítást nem a születő gyermekek okozzák, hanem az egoizmus, a vak és féktelen materializmus, a fogyasztási láz, amely kielégíti ugyan, de magányossá és boldogtalanná teszi az embereket. 

A pápa azt mondta, az otthonok tele vannak tárgyakkal, háziállatokkal, „az egyedüli, ami hiányzik, azok a gyerekek (..) a népek reményfaktorát a születések száma adja. Gyerekek és fiatalok nélkül egy ország elveszíti a jövő iránti vágyát” – tette hozzá. 

(MTI)

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­I­­­g­­­a­­­z­­i n­­­i­­­m­­­f­­o­­­m­á­n­­­i­­á­­k­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
letsgobrandon-2
2024. május 10. 20:13
a köcsög digóknak is kellett volna 70 év kommunizmus
tavirozsa2
2024. május 10. 19:17
A transzfeministáknak nem is lehet gyereke, tehát őket nem érinti a konferencia ...vagy rosszul gondolom?
letsgobrandon-2
2024. május 10. 19:09
300 éve az ilyeneket elégették a picsába .. az europai civilizáció visszafejlődött Szodomába
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!