Munkában az orosz hackerek: lett és ukrán adók közvetítették a moszkvai díszszemlét

2024. május 09. 19:32

Persze nem önszántukból.

2024. május 09. 19:32

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV / POOL / AFP

Orosz hackerek feltörték több ukrán és lett tévécsatorna műholdjelét csütörtökön, amelyek így a moszkvai győzelem napi katonai díszszemlét közvetítették – közölte Ivars Abolins, a lett médiafelügyelet vezetője.

A tisztségviselő szerint Lettországban a Balticom internet- és televíziós műsorszolgáltatót érte támadás. Ukrajnában a StarLightMedia és az Inter csoport csatornáinak műholdas adását törték fel

– erősítette meg az ukrán országos televízió- és rádióműsor-tanács. Az ukrán szolgáltatók egy alternatív jelvételi módra, IPTV-re váltottak át, hogy helyreállítsák adásukat.

Máshol is történt beavatkozás

Később oroszországi régiókból jelentették tévécsatornák feltörését. A Meduza és a Szirena című, orosz nyelvű internetes oldalak szerint a moszkvai katonai díszszemle közvetítése megszakadt Baskírföldön, az Orenburgi, az Omszki és az Irkutszki területeken,

és helyette az Ufanet orosz műsorszolgáltató előfizetőinek az ukrajnai háborúval kapcsolatos felvételeket mutattak.

Ezenkívül Oleg Krjucskov, az Oroszország által 2014-ben annektált Krím félsziget vezetőjének tanácsadója is arról tett bejelentést a Telegramon, hogy „az ellenség” feltörte egy helyi tévéadó adásait.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­­g­a­­­z­­i n­­i­­m­­­f­­­o­­m­­­á­­­n­­­i­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Zolotarjov
2024. május 10. 08:36
Na ugye..
Nasi12
2024. május 10. 00:49
Amerikaiak nem? Pedig hogy szerették "Joe bácsit" (sztálint). Akinek 20 millió lakosába került elmenni az Elbáig. De a francia adók is megemlíthetnék, hogy nem németül kell beszélniük.
Mindenhova
2024. május 09. 22:23
Zavarják ezek egymást már vagy 1000 éve. Most mégis mi ebben az új?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!