Támad a magyar film!

2010. április 26. 12:57

Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című legújabb filmjét meghívták a cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába. Az idei cannes-i filmfesztivál programja azt jelzi, hogy a magyar film ismét a filmvilág élvonalába került.

2010. április 26. 12:57

A FIPRESCI-díjas Delta 2008-as cannes-i sikerét követően, az új Mundruczó film világpremierje a nagy presztizsű fesztivál hivatalos versenyprogramjában (Official Selection – In Competition) lesz májusban. A Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv (Tender Son – The Frankenstein Project) című alkotás különlegessége, hogy Mundruczó Kornél maga alakítja az egyik főszerepet Monori Lili, Frecska Rudolf és Csíkos Kitty társaságában. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült Szelíd teremtés-t magyar-német-osztrák koprodukcióban a Proton Cinema gyártotta, Magyarországon a Szuez Film mutatja majd be ősszel.

Az idei cannes-i filmfesztivál versenyprogramja mellett olyan jelentős szekciókba hívtak meg magyar alkotásokat, mint az „Un certain regard” (Egy bizonyos tekintet), ahol Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmjének lesz a világpremierje. Szimler Bálint szemledíjas Itt vagyok című rövidfilmjét a filmművészeti egyetemek legjobbjait felvonultató „Cinéfondation” szekció mutatja be. A filmtervek fejlesztésére létrehozott „L’Atelier” válogatásába pedig Ujj-Mészáros Károlyt Liza, a rókatündér című filmtervével hívták meg a szervezők Franciaországba.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!