Itt a nagy bejelentés: Valter Attila indul az idei Girón

2024. március 29. 16:41

A magyar bajnok kerékpáros a közösségi oldalán tette közhírré, hogy részt vesz a május 6. és 24. között rendezendő háromhetes olaszországi körversenyen.

2024. március 29. 16:41

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

 

A Visma-Lease a Bike magyar biciklise a Facebookon jelentette be „Irány a Giro” és „Amore Infinito” (végtelen szerelem) üzenettel, hogy májusban részt vesz a világ egyik legnagyobb és legnehezebb országúti körversenyén. Korábban már egybehangzó sajtóértesülések szóltak arról, hogy ott lesz az idei első háromhetes viadalon. A 25 éves Valter így immár a negyedik Giro d’Italiára készülhet.

A magyar kerékpáros először 2020-ban szerepelt a Girón, akkor összetettben 27. lett, rá egy évre pedig az előkelő 14. helyen végzett.

A legjobb eredményét is 2021-ben érte el, amikor három napon át viselte a kerékpársport egyik legértékesebb mezét, az összetettben éllovasnak járó rózsaszín trikót. Két évvel ezelőtt a 22. lett, míg az előző idényben nem indult.

A tavaly még Jumbo-Visma néven szereplő csapata 2023-ban történelmet írt azzal, hogy mindhárom nagy országúti körversenyt az együttes versenyzője nyerte meg: a Giro d’Italián Primoz Roglic, a Tour de France-on Jonas Vingegaard, a Vuelta a Espanán pedig Sepp Kuss ünnepelhette a győzelmet. Valter Attila ezek közül a Vueltán volt ott, mivel tavasszal inkább az egynapos viadalokon szerepelt.

A 107. Giro d’Italia május 4-én Torinóból rajtol, és 26-án Rómában ér véget. Valter Attila mellett a Vismából még Jan Tratnik, Edoardo Affini, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Cian Uijtdebroeks és Olav Kooij indul ezen a rangos versenyen.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­l­­á­­­n­­y­­o­­k­ ­­v­­á­­r­n­a­­­k­­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Búvár Kund
2024. március 29. 17:43 Szerkesztve
A névsor alapján a szakaszgyőzelmekre mennek rá. Uijtdebroeks lesz a kiemelt ember összetettben, és Koojit rámegy a sprintekre. Keldermann, Ati meg Ujit a hegyekben lehet jó. Trafnik, Gesing, Affini pedig szökésből. Hajrá, sok sikert nekik. Kiváncsi leszek ki nyeri az összetett. A nagy nevek a Touron indulnak. Talán minden idők legerősebb TDF-e várható az idén. Bár egy időben arról is volt szó, hogy Pogi Girozik is az idén. 🙂 Akkor viszont nem kérdés kié lesz a rózsaszín a végén.
flesh ripper
2024. március 29. 17:17
Jará! Nagy teljesítmény! Gratulálunk, sok sikert!
Tommaso
2024. március 29. 16:53
Ez nagyon szép dolog, csak vegyük figyelembe, Attilát csapatembernek szerződtetik, akinek nem feladata a minél jobb helyezés elérése, hanem a nálánál jobbak segitése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!