Ismét tarolt Kemény Dénes csapata

2024. április 19. 22:46

Ezúttal azonban nem a medencében alkottak nagyot az olimpiai bajnok vízilabdázók.

2024. április 19. 22:46
null

Nyitókép: Waterpolo.hu

 

A nemzet aranyai című dokumentumfilm nyerte meg a nagydíjat a nemzetközi Cote d’Azur Sportfilm Fesztivál olimpiai kategóriájában. A franciaországi Beausoleil-ben megrendezett csütörtök esti gálán a rendező, Zákonyi S. Tamás és Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnokunk személyesen vette át a kitüntetést.

A nemzet aranyai a férfi vízilabda-válogatott bravúros történetét helyezi a középpontba, amely 2000 és 2008 között három ízben is megszerezte az olimpiai aranyat a sportágban. A film megmutatja, hogy mindenből van kiút, ha olyan emberekkel vesszük körbe magunkat, akikre felnézhetünk, akikben meg tudunk bízni. A nemzet aranyai üzenete felülemelkedik egy sportfilmnél, mivel példaként jár elöl az emberség, a kitartás, az összetartás területén, ezért egyfajta motivációs film is minden korosztály számára, mely hitet ad a mindennapi élet nehézségeiben. A Csurka Gergely és Elek Ottó forgatókönyvén alapuló filmet Zákonyi S. Tamás rendezte.

Egyébként a sportfilmek kategóriájában a 38 versenyben lévő mű között volt egy másik magyar alkotás is, Kéri András Dániel A calcio titkai című filmje. A sportolói portré kategóriában Szabó Dávid Rákosi Gyuláról készített filmje, a Hetven év a Fradiért ugyancsak bekerült a kiválasztottak közé.

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­l­á­n­y­o­­­k­­­ ­­v­­­á­­r­­­n­­a­k­ ­­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
Patika
2024. április 20. 04:58
Érdekes, hogy az urbánusan túltolt focihoz képest a béka segge alatt maradt a sztárolásuk, meg az elismertségük is. (ezt írom,annak dacára, hogy a testvérét sajtóban megtagadott apukázó családképet preferáló Döncit azóta nem bírom.)
anegy_
2024. április 20. 01:39
Mérgemben (a sexikitty miatt) majdnem elfelejtettem Gratulálni. A film, a téma, a 'főszereplők" út a sikerhez a Nagydíjhoz! Szép volt Fiúk! Hajrá MAGYAROK!
anegy_
2024. április 20. 01:27
Mandiner! Szegénységi bizonyítványt állíthattok ki a rendszergazdátok munkája miatt, hogy egy qrva-kitty már 74. verzióban örvendeztet bennünket minden megnyitott hír alatt. Ha többre nem telik a hozzáértéséből, akkor legalább az X funkciót izzitsa be. Azt elérhetitek, hogy egyre ritkábban olvassuk és hozzászóljunk a hírekhez, ha nem vagytok képesek boldogulni a pofátlan regisztrálóval. Vagy a kitty az "informatikus"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!