A beteg Európa

2012. február 06. 17:44

Az USA egyértelműen kiábrándult Európából.

2012. február 06. 17:44
Ordosz Műhely
Barikád

„A tanulmány szerint Putyin az idén szerte fogja oszlatni azokat az unióbeli reményeket, hogy Oroszország gazdasági »mentsvára« legyen a piacért esedező EU tagországoknak. Az Egyesült Államokhoz fűződő viszony osztja meg leginkább az EU tagországait. Az USA nemzetközi szerepében való részvétel, tételesen a líbiai fellépés mutatta meg világosan, hogy az USA globális vezető szerepét és irányítását mindössze néhány európai ország fogadja el, ugyanakkor még ezek az országok is óriási hiányosságokkal rendelkeznek a védelmi (katonai) kapacitásokat illetően. Az USA egyértelműen kiábrándult Európából, és Európa »kárára« érdekeltségeit áthelyezte Ázsiába.

A tanulmány sorra veszi a 27 uniós tagországot a nemzetközi szintéren játszott szerepe szerint és 80 szempontból osztályozza azokat. Hazánk nem mutat szinte semmiféle képességet nemzetközi szempontból, a Kínával, Közel-kelettel, Észak-Afrikával kialakított kapcsolat mellett mínusz vonal, azaz, nincs értékelhető kapcsolat, Oroszország tekintetében egyetlen megállapítás: Magyarország támogatja az energiafüggőség diverzifikálását, az EU-n kívüli tagországok esetében pedig szintén egyetlen megállapítás: támogatjuk a horvát uniós csatlakozást. A globális egészségügy és az afrikai éhínség rublikánál külön megjegyzés:  »nemtörődöm«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. február 07. 12:34
Vajon illik-e a gyermeknek kiábrándulnia a saját szüleiből. Amióta Európa, mint egyáltalán fogalom létezik, állandóan beteg. Vagy nem beteg és nem is volt soha. Európa a világcivilizáció forrása. Ezt nem lehet tagadni. Az emberek ruhája, épületei, ha elfogadhatónak akarják azt értelmezni, akkor európerként képzelik el. Amerika a fehér ember diadala.
korona
2012. február 07. 12:30
Vajon mi annak a vírusnak, baktériumnak, parazitának a neve, amelyik Európát beteggé tette? Ha Amerika megtagadja Európát, az olyan, mintha a gyermekek megtagadják szüleiket. Mi vagyunk az őshazájuk.
HSL
2012. február 07. 07:39
amíg ehonban ezrek állnak sorba ételosztáskor és vidéki nyugdíjasok állateledelt kénytelenek venni ha néha egy kis hús kell a levesbe, akkor nem az afrikai éhezőkön rugózok, pláne, hogy ott minden aids/háború/nyomor ellenére is simán nő a népesség
Senye Péter
2012. február 06. 18:47
A helyzet nagyon egyszerű: az európaiak már nem szeretnek dolgozni és nem akarnak gyereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!