Nem vettem részt háborús bűncselekményben

2012. július 20. 10:57

A két gettónál bizonyíthatóan a németek parancsoltak, aki ennek az ellenkezőjét állítja, azaz engem mint magyart képzel a vezéri székbe, nem mond igazat. Interjú.

2012. július 20. 10:57
Csatáry László
Magyar Hírlap

– Hogy került kapcsolatba a németekkel?

– Március 17-én, 1944-ben Richter ezredes parancsnoksága alatt egy csapat német költözött az egyik kassai házba. Tíz nap múlva a főnököm, Horváth György rendőrtábornok az irodájába hívott. Ott ült az említett Richter és még másik három SS-tiszt. Felettesem bemutatott, s közölte, mivel a hivatalban én bírom legjobban a nyelvüket, összekötőként delegál hozzájuk. Ez annyit tett, ha volt valami óhajuk-sóhajuk, azt először velem közölték, s azt én továbbítottam a megfelelő helyre.

–   Miért vállalta el?


– Ez egy határozott parancs volt. Aki szolgált bármilyen fegyveres testületnél, tudja, mivel jár ennek megtagadása. De miért álltam volna ellen? Nem gazemberségre, hanem fordításra utasítottak. Kérdem én, ezen az alapon ma minden, a kommunizmust szolgáló tolmácsot el lehetne-kellene ítélni? Amúgy pedig egyáltalán nem volt kellemes feladat.

–    Mire gondol?


–   Említek két, bizonyítható esetet, amely jól megvilágítja a rendőrség kassai szerepét, súlyát. Egy napon két civil ruhás nyomozó jelentette, a németek feltörik, fosztogatják a lezárt zsidó üzleteket. Ezt határozott törvény tiltotta – ám a hepciáskodó nyomozókat a németek letartóztatták, és elvitték. Zágony György kollégám és barátom pedig úgy került a börtöncellájukba, hogy az utcán néhány dehonesztáló megjegyzést tett Hitlerre, hozzátéve, a háborút biztos el fogja veszíteni. Richterék közölték, a foglyokat Dachauba szállítják. Akkor én elmentem az ezredeshez, és arra kértem, engedje el őket, mire azt felelte, majd gondolkodni fog az ügyön. Végül két nap múlva kijöhettek, ám mi azonnal leszereltük őket, nehogy megint bajuk essék. Még egy megjegyzésem lenne ezzel kapcsolatban: magam a téglagyári és a belvárosi gettónál mindössze kétszer-kétszer jártam. E két helyen bizonyíthatóan a németek parancsoltak, aki ennek az ellenkezőjét állítja, azaz engem mint magyart képzel a vezéri székbe, nem mond igazat.

–   A zsidókért nem emelte föl a szavát?


–   Ha bizonyos feladatok elszabotálása szóemelésnek számít, akkor igen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 541 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radír
2012. július 21. 14:43
csomorkany Jézus feltámadt! Ez számodra hitbéli kérdés. Elfogadod tényként,mint ahogy a másik mestered mondta: "A hit a remélt dolgok valósága,és a nem látott dolgok felől való meggyöződés". Én csupán azt állítottam,hogy van aki a Bibliát elhiszi,neki teljesen mindegy az igazság,vagyis,hogy a leírtak tényleg megtörténtek-e vagy sem,mivel tényként kezeli az abban leírtakat.Én nem a vörös tenger kettéválasztásáról beszéltem,hanem Mózesről mint lehetséges történeti személyről.Az pedig kissé röhelyes,hogy egy nagyhatalmú akkád király mózesről mintázná meg az élettörténetét.Minek írt volne le egy ilyen banális élettörténetet,csak azért,hogy mózeshez hasonlítsa magát? Az ösvallásoknak igen is komoly igazságtartalmuk volt! Olvasd el 1092-es szabolcsi zsinat rendeleteit Magyarországon mit tiltottak be!Mellesleg Izrael fiai is a forrásoknál és magaslatokon mutattak be isten tiszteletet,sőt még lovat is áldoztak! Benne van az osz-ban.Ismételten megkérdem,ha utálatosak voltak a kánaániták az úr szemében vajom miért tűrte Jehova a két istenség tiszteletét? Tehát akkor a héberek nagyon ősi nép,mivel már az egyiptomi feliratokon is szerepelnek? Akkor ők voltak a közel-kelet felforgatói.Hogyan lehetséges ,hogy a héber nyelv ami nagyon ösi,egyszercsak feledésbe merült? Mindenki áttért az arámira!
Papuska
2012. július 21. 12:29
Régen nem Csatáryról szól ez a történet, hanem Magyarország ismételt megalázásáról, a torz történelemszemlélet igazolásáról, a magyar nemzet újabb alattomos lalázásáról. Tudatosan hoznak elő, kizárólag magyar "háborús bűnösöket" adott időszakonként, hogy mindég melegen tartsák ezt az adut. Folyamatos történelemhamisítás történik, aminek következtében úgy tűnik, hogy Európában mi voltunk a fasizmus egyetlen és erőteljes bázisa. Azt már mindenki elfelejti, hogy a későbbi győztesek országaiban működő bábkormányok és azok kollaboráns tagjai, de az akkori Európa zsidó kollaboráns vezetői nagyságrendekkel többen voltak, és a bűnök jelentősebb részét ők követték el. Azt is elfelejtik (elfelejtik?) hogy a háború Európai részét a Németek és az Olaszok robbantották ki. Mi ezekhez képest kis ország voltunk. Mi a háborúban az elfoglalt, megszállt országrészek jogos visszaszerzéséért, honvédő, és nemzetmentő harcokat folytattunk. Ezek elleplezése, és a háborút lezáró, ismét igazságtalan béke elleplezése minket a zsidóüldözés központi államává tenni. Így nem jajgathatunk a több százezer nem harcban elpusztított, és a több millió erőszakkal elmagyartalanított ember miatt. Ez jól jön az ANTANT utódainak. Jó eszköz az ország átjátszása kétes elemeknek, és hamis bűntudat ébresztése az Ó bűneikről való figyelemelterelésre! Ez lehet a háttérben! Vegyük végre észre! Ez nem egy állítólagos háborús bűnös ügye, ez a nemzet és annak jogos kárpótlási igényének elleplezése. Támadás minden magyar ellen, főként azok ellen, akiknek minimum életkoruk alapján semmi közük az egészhez! Mocskos praktika!
radír
2012. július 21. 12:24
Hubakker, ezt a sok szamárságot olvastad valahol, vagy magad találtad ki? Hirtelen egyetlen közismert szamárságra sem ismertem rá benne, úgyhogy saját szamárságnak tűnik, de szólj, ha tévedek. Szamárság? Te nyilván azért vagy ilyen biztos ebben a dologban,mert szem és fültanuja voltál az egykori eseményeknek.Szerkeszettél egy időgépet és visszamentél az adott korba,úgyhogy, te barátom egy eredeti és nagyon hiteles forrás vagy,de szólj ha tévedek.
radír
2012. július 21. 11:03
Duzur Ezek szerint olyan mint zsidóság nem is létezik. Magyarázd már el ezt az antiszemitáknak is!.. Én nem állítottam,hogy a zsidó nép nem létezik. Én azt állítottam,hogy a héber nyelv,vagy héber nép,mint fajta nem létezhetett.Mert ez egy gyűjtő fogalom volt,hap-pirik,vagy habiruk néven.A háborűkban részt vevő harcos elemeket illeték ezzel a névvel.Szerinted milyen nép vesz magára egy ilyen gyűjtő fogalmat? Továbbá szerintem,az ószövetség két különböző nép történetét tartalmazza,amit Babilonban Juda irástudói egybe gyúrtak,és mint Izrael történetét adták elő.Bizonyíték erre a két fontos kánaánita istenség szereplése a Bibliában.Akkor amikor az úr előtt utálatosak a kánaániták,mégis két istenük ott van az osz-ban.Vagy Káin és Ábel története.De például,szerintem Mózes alakját is két történeti személyiségből alkották meg.Egy egyiptomi pap az egyik, aki kivonult a leprásokkal,akik nem testi betegségben szenvedtek,hanem egy teljesen eltérő vallást gyakorolhattak,ezért nevezték öket betegeknek.A másik pedik egy akkád uralkodó,akinek feliratán maga mondja,hogy anyja szajha volt,születése után kosárba tette,így került egy kertészhez,aki felnevelte. A Biblia fundametalisták zsigerbő elutasítanak minden olyan gondolatot ami nem egyezik az ő hitükkel.Én elfogadom bárkinek a hitét,de az igazság ettől még igazság marad.Nincs kiválasztott nép,minden emberben ugyanaz az erő munkálkodik.Ha megvágom az ujjam ugyanazon biológiai elvek alapján gyógyul be minr egy zsidóé.Továbbá a judeó-kerszténység nevében az összes európai ösvallást kiirtották.Így a mai ember csak tévelyeg,azt sem tudta ki vagy mi valójában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!