OV-generáció

2013. január 29. 11:57

Megint ugyanazon a dilemmán elmélkedünk: úgy tetszik, ez a baloldali OV-generáció keresztje.

2013. január 29. 11:57
Pető Péter
Pető Péter
NOL

A különféle baloldali formációk egysége – a választási rendszerre adott racionális válaszon túl – főként azért kívánatos, hogy a kontroll megjelenjen. Azért, hogy akik bizalmukat vagy hitüket vesztették, s nem hajlandók az MSZP-t szólóban a hatalomra segíteni, képviseletet kapjanak, s elkerülhető legyen a kétpólusú szisztéma megmerevedése. Mert akadnak olyanok, akik csupán így látnak esélyt arra, hogy egy baloldali kormány szakít majdani elődje hazug és korrupt politikájával, továbbá messzemenően eltávolodik korábbi ciklusai legszörnyűbb emlékeitől. (A történet az áfacsökkentést követő gyors emeléstől Hagyó Miklósig tart.) És bármilyen lesújtó is, a magyar baloldal szervező ereje ma az: szemben áll az orbánizmussal.

Igaz, a mostani dúlást látva ez talán önmagában is érdem. Hiszen éppen a követhetetlen kalandorpolitika az, ami miatt a baloldal nem engedheti meg magának, hogy feladja a meccset: túl sok reménytelen helyzetben élő szerencsétlen és leszakadó család jövőjét temeti el az esélyek egyenlőségének eszméjét tagadó kormány. Az ma már nyilvánvaló, hogy értékalapon szerveződő politikai közösséget (lásd: egykori Fidesz) nem érhet nagyobb baj annál, mint hogy évtizedeken át Orbán Viktor vezeti. És túlságosan nagy a tét ahhoz, hogy az országon is teszteljük a hatásokat.

Az pedig már a mi problémánk, hogy megint ugyanazon a dilemmán elmélkedünk: úgy tetszik, ez a baloldali OV-generáció keresztje.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya őrnagy
2013. január 29. 16:42
Pető-generáció. Zsidó származású munkáscsaládban született; apja, Pető László kárpitos, anyja varrónő volt. (Mindkét szülője az 1950-es években az Államvédelmi Hatóság tagja volt.)[2] Pető Iván második feleségével egy gyermeket nevel, előző házasságából két felnőtt gyermeke van.
Fakutya őrnagy
2013. január 29. 16:38
A Petők örülhetnek, hogy nem aggatták fel őket a lámpaoszlopokra sorba.
mary
2013. január 29. 16:35
Árulja el már valaki mitől lesz jobb ha ez a csürhe 2014-ben visszakerül a hatalomba !
slomovicz
2013. január 29. 16:30
Elvtársak! Minek ez a nagy szöszölés mint Tót a pnán? Maradjatok az egyszerű gyüölöletváltozatnál- amit mindig is tudtok. " Az Zorbán a Patás" Azonnal mongyon Le. Mert a hatalom, alapból, csak nekünk jár. Nácik vagytok Ti, csak vörösben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!