Mario és a varázsló – Orbán a Zsidó Világkongresszuson

2013. május 06. 16:28

A magyar miniszterelnök a beszédét csak ürügyként használta fel arra, hogy „demokráciabarát” környezetben védelmébe vegye, sőt propagálja az új magyar alkotmányt.

2013. május 06. 16:28
Ara-Kovács Attila
Diplomáciai Jegyzet

„Hogy Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke – egyébként volt diplomata – helyesen mérte fel a probléma súlyát, azt két körülmény is pontosan jelzi, s ez talán szolgáljon megnyugtató tanulságként azok számára, akik nagyon háborogtak a kongresszus budapesti megrendezésének ötlete miatt. A szervezők nem csak Orbánt invitálták meg a nyitó vacsorára, de a magyar ellenzék többi vezetőjét is. Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy – szigorúan alfabetikus sorrendben – jelenlétével Lauder és csapata jelezte: Orbánt csak a magyar politikai élet egyik, de nem fő tényezőjének tekintik, s nagyon is számítanak arra, hogy 2014-ben esélyt kapnak az alternatívák. Különösen, ha ezek összefognak.

Ugyanilyen fontosságú a Világkongresszus honlapjára azonnal feltett értékelés az orbáni megszólalásról, amely nemes egyszerűséggel ekként fogalmaz: »az – vagyis a beszéd – nem foglalkozott a dolog lényegével«. Hát valóban nem…

A szervezőknek alighanem feltűnt, hogy a magyar miniszterelnök a beszédét csak ürügyként használta fel arra, hogy »demokráciabarát« környezetben védelmébe vegye, sőt propagálja az új magyar alkotmányt, melynek gyalázatos módosításai már egy ideje világbotránynak számítanak. Ennél kevésbé undorító bárdolatlanság is meghaladta volna a minimálisan jóérzésűek ingerküszöbét, de a jelek szerint Orbán ismét átlépte a megengedett határokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2013. május 06. 21:51
"Lauder és csapata jelezte: Orbánt csak a magyar politikai élet egyik, de nem fő tényezőjének tekintik" - és mit számít, hogy Lauder és csapata kit tart tényezőnek, tudtommal Magyarországon még demokrácia van és nem helytartóság, valamint az ország neve Magyarország és nem "Lauder és csapata Kft."? »az – vagyis a beszéd – nem foglalkozott a dolog lényegével«. - hogy kinek mi a lényeg, az változó, Lauder és csapatának más, a magyaroknak is más - a világ már csak ilyen, sokszínű.
slomovicz
2013. május 06. 21:26
Nevetéges vagy kedves elvtárs. :-) Már csak ez maradt nektek.:-) Nevezitek "pávatáncnak" és a többi zsigerből gyülölködö elnevezésnek, pedig csak egyszerű diplomácia ez, semmi más. A gyülölködés, már rég idejétmúlt módszer, akkor- amikor az együttmüködés sokkal többet hoz. :-)
anaphylaxiás sokk
2013. május 06. 21:16
Kíváncsi vagyok, hogy milyen üzenete van annak, hogy a Csatáry László háza elé performanszot szervező, majd a kuruc.info által "leleplezett" Gergely Andra lett az egyik most megválasztott vezető tisztvislő, az Orbán által favorizált Köves Slomó viszont nem: http://www.szombat.org/hirek-lapszemle/megvalasztottak-a-zsido-vilagkongresszus-uj-tisztsegviseloit
Soma
2013. május 06. 21:11
Nagyon meg vagyok hatva. Orbán megint rossz fát tett a tűzre, rohadtul útjában lehet mindazoknak, akik ebben a kongresszusban a nagy CCCP-t látták. Hja, a régi szép idők!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!