A brüsszeli kávéház bezárt – ideje továbbállni

2013. május 07. 17:52

Az EU Magyarországgal szemben alkalmazott kettős mércéje úton-útfélen lelepleződik.

2013. május 07. 17:52
Jurenkó Ferenc
Jobbegyenes

„Be kellene végre látni, egy olyan asztalnál ahol nem látnak szívesen nem érdemes maradni, onnan fel kell állni és angolosan távozni kell, különösen annak fényében, hogy a felszolgált étel is csapnivaló. Persze ez látszott előre, tehát beülni sem kellett volna. Új asztaltársaság után kell tehát nézni, mert ez nem az kávéház, aminek hirdették. Ráadásul, ha nem úgy étkezünk, ahogyan azt a zöld és vörös frakkos főpincérek megkövetelik, akkor a demokrácia és az európai értékek védelmére hivatkozva rendre beleköpnek egy jókora zöld turhát a levesünkbe.

Apropó, európai értékek? Az EP liberális frakciójának tagjai azon hőbörögtek nemrég, hogy az alkotmányba galád módon belefoglalták: a család egy férfiből és egy nőből áll. Miért, szerintük miből kellene állnia? Ha a zöldek frakcióvezetőjén, Daniel Cohn-Benditen múlna, akkor feltételezhetően egy férfiból és egy kisfiúból…

Az EU Magyarországgal szemben alkalmazott kettős mércéje úton-útfélen lelepleződik. Legutóbb a túlzott-deficiteljárással kapcsolatban hoztak, számokkal nehezen igazolható döntéseket. Ellenünk tovább folytatják az eljárást, míg a nálunk lényegesebben nagyobb hiányt felhalmozó Romániával szemben megszüntetik ugyanezt, bár Dési János biztosan találna erre is magyarázatot a Klub Rádióban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2013. május 08. 06:43
"Bármennyire is meg akarnak felelni Orbánnék a brüsszeli legényeknek ez nem fog menni, ők nem tűrnek meg semmiféle kekeckedő viselkedést. Ideje volna tehát kávéházat váltani, van olyan hely, ahol a társaság is jobb és az étlapon található kínálat is sokkal tetszetősebb." és muszáj nekünk valamilyen "klubhoz" tartozni és a mások által kifőzött kosztot zabálni? nem lenne egyszerűbb ha mi saját magunk főznénk és azt tálalnánk fel magunknak? a saját kis kávéházi klubunkban?
Ászok
2013. május 07. 22:15
Korábban is megírtam már többször is. Az eu-ban mindenki hülye csak a mi Orbán vezérünk nem. Nem is tudom miért nem őt választják meg a Bizottság elnökének vagy királynak vagy? Nem kell nekünk az eu. hisz szemtelen módon a fejlesztések 97%-át ő fizeti de miért nem 100%-ot. Különben is olyan válság van az eu-ban ahogy a vezér is megmondta az eltávozott százezrek sírva támolyognak haza. Még egy év és megelőzzük őket, miben is? Ja azt elfelejtettem.
Vén Csataló
2013. május 07. 22:03
Most kiszállni súlyos hülyeség lenne. Most még küzdeni, vitatkozni, érvelni, harcolni kell. A kiszállás nem lenne más, mint duzzogó (és gyáva) visszavonulás, a terület harc nélküli feladása. Most, bármennyire is ellenséges velünk az EU komcsi-libsi része, akkor is van lehetőségünk vitában kifejteni az álláspontunkat és ennek igenis van publicitása, ez igenis befolyásolja az európai emberek véleményét rólunk. Erről nem szabad önként lemondani. Kiszállni akkor lehet, ha már végképp nincs lehetőségünk kiállni magunkért, ha elveszik tőlünk a megszólalás lehetőségét, mert akkor tényleg mindegy, hogy kívül vagyunk vagy belül.
lastres
2013. május 07. 20:30
Szánalmas picsogás a cikkíró részéről. Bemegyünk egy klubba, ahol 26 másik tag van, s nem úgy ugrálnak, ahogy fütyülünk, akkor jön a siránkozás, meg "kettős mérce" emlegetése, meg az összeesküvés-elméletek - ez a fajta közbeszéd ami meghonosodott, ez a tehetségtelenek sértett kiabálása, ez a Fidesz legnagyobb bűne, nem is a trafikok vagy a nyugdíjpénzek ellopása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!