Lesz-e itt túlélés?

2013. augusztus 05. 10:20

A mai politikai osztály tagjainak 90%-a felelős azért, hogy 2001 óta Magyarország folyamatosan szorul vissza a nemzetközi versenyben.

2013. augusztus 05. 10:20
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„A mai politikai osztály tagjainak 90%-a felelős azért, hogy 2001 óta Magyarország folyamatosan szorul vissza a nemzetközi versenyben. Minden fontos gazdasági és versenyképességi mutató, népjóléti és boldogságindex, korrupciós és jogállami »átvilágítás« arról tanúskodik, hogy Magyarország 13. éve a társadalmi élet minden értékelhető vetületében, a fal leomlása utáni Európában példátlan mélységű, a külső körülményekkel csak részben magyarázható hanyatláson megy át, miközben az uralkodó rétege alig változott, és szemmel láthatóan az elkövetkező harminc évet is itt, ebben a pozícióban akarja leélni.

Az egyetlen entitás, amelyik ezt a politikai osztályt oda tudja küldeni, ahová való, a választópolgárok gyülekezete. A világ szégyene lenne, ha nem találnánk módot a szemetünk eltakarítására -- ha már hagytuk felszaporodni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2013. augusztus 05. 12:11
Szóval ez a Béndek tanít a Pázmányon? És nyilván szerinte nincs sajtószabadság.
szkeptikus
2013. augusztus 05. 11:50
Szerintem ez egy jóval bonyolultabb kérdés, nem lehet mindenért csak az "elitet" hibáztatni. Eleve, csak a nagy támogatottságú pártok vezetői lesznek a politikai elit tagjai, mondhatjuk, hogy az elitet a tömegek "termelik ki" magukból.
simonvitéz
2013. augusztus 05. 11:44
Arra lennék kiváncsi, mi a célja a Mandinak azzal, hogy most már napi szinten teszi fel ennek a félnótásnak az eszmefuttatásait. Vagy csak uborkaszezon van?
pedroamigo
2013. augusztus 05. 11:37
Igen, a választók elküldhetnék a két betokosodott poszkomcsi oligarchát, a narit és a vörit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!