Veszteni csak pontosan, szépen

2013. november 26. 18:26

A szegénység folyamatosan mélyül, a kormány megbízhatóan ellenszenves, a kormányzás következetesen kudarcos, a baloldali pártok támogatottsága mégsem nő.

2013. november 26. 18:26
Gomperz Tamás
hvg.hu

„El kell indulni, mert az nem lehet, hogy a Fidesz újabb négy évet kapjon. Ez volt az érv. Abból, hogy mi lenne helyes, nem lehet következtetni arra, hogy mi lesz – mondaná erre Hume, de mivel ő nem tagja a választmánynak, nem kell törődni vele.


A szegénység folyamatosan mélyül, a kormány megbízhatóan ellenszenves, a kormányzás következetesen kudarcos, a baloldali pártok támogatottsága mégsem nő, olyannyira nem, hogy a jövő évi választásokon semmi esélyük sincs győzni, amivel rajuk kívül mindenki tisztában van, talán már ők is. Csüggedt kampányfőnökök és műkedvelő politológusok törik a fejüket az ellentmondáson. Ha csodálkozol a szocialistán, és nem érted, gondolkozz az okain is tán, és megérted.  

Mit csinálna ilyenkor a Fidesz, ha ellenzékben lenne? Mindig ezt a kérdést kell feltenni.

Ott van például a rezsicsökkentés, ami végképp romba döntötte az amúgy sem túl épületes baloldalt. Mit csinálna a Fidesz ellenzékben, ha a szocialista kormány 20 százalékos rezsicsökkentést hajtana végre? Teljesen egyértelmű: 50 százalékos rezsicsökkentést követelnének. Egyetlen pillanatra sem jönnének zavarba, már másnaptól aláírást gyűjtenének a rezsiszámlák megfelezéséért. Nemzeti konzultáció indulna, népszavazást kezdeményeznének, a végén gördülő sztrájkkal egybekötött, békés tüntetésen tiltakoznának a példátlan rezsiemelés miatt. Azt mondanák, hogy ők 50 százalékkal csökkentenék a rezsit, tehát a szocialisták 20 százalékos csökkentése valójában 30 százalékos emelés.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2013. november 27. 08:45
No-no,2002-ben a fidess bukott pedig a hülyeségeik száma töredéke volt a mostaninak.Most viszont minden területen tobzódnak a hülyeségek tereén,azaz mindenki undorodik tőlük! Ez csak azért nem látszik valóságos méretekben mert az emberek zöme nem mer negatív véleményt nyilvánítani mert fél a megtorlástól, zsarolástól!Emlékeztetnélek hogy ennél igaz hogy durvább volt a rákosio féle terror mégis az emberek fellázadtak ellene 56-ban.Ugyan még a fidess odáig nem jutott el hogy eltüntesse,azaz megölje ellenfeleit,de már minden humánusabb eszközt kimerített,a nép meg majd a választásokon fog büntetni,ha addig meg nem vadulnak és fel nem lógatják a hazug,tolvaj bunkóit!
Zokni
2013. november 27. 08:24
Az eredeti cikket olvasva az derül ki, hogy Szerző szerint Orbánék gátlástalan hazugságait nem lehet überelni, mert ők erre a "stratégiára" építenek. Legalábbis az ellenzék nem bírja. Illetve nem elég "tehetséges" hozzá. Ezzel gyakorlatilag azt állítja, hogy a magyar nép, az "istenadta": ostoba, korlátolt, és önző*. Az ellenzéki tehetségtelenséget egy ki nem használt lehetőségre alapozza. Ugyanis amikor kiderült, hogy a Fidesz a választásokat "előre elcsalta", az Mszp (és az ellenzék) mégsem utasította el a bojkottot. Ez így elégtelen érvnek tűnik, de ERRE alapozva mindenesetre Szerző esélylatolgatása valóban reális: nevezetesen, hogy egyetlen esélye maradt az ellenzéknek: az EGYharmad megszerzése. Mert ekkor a Fidesz lazítja a kétharmados megkötés miatt érinthetetlen, de a kormányzást bénító szabályokat, és ezzel támadási felületet mutat a jövőre nézve. És akkor jöhet 2018... Hát, ha így lenne, magam minden lehetőséget megkeresnék (nem sok van...), hogy külföldről boldogítsam a megtévesztett jobbereket a neten, mert hülyék között nem kívánok élni. Még ha magyarok is. Mert a magyar hülye elsősorban hülye, és csak másodsorban magyar... Ezért remélem, hogy Szerzőnek nincs igaza. *Vicces képleteket is összerakott ehhez: O(F) = O(M) x E(F), ahol O az osztogatás mértékét, E az ellenzékben töltött évek számát jelöli. Ami azt mondja, hogy a Fidesz osztogatása egyenesen arányos a kormányon lévő Mszp osztogatása és a Fidesz ellenzéki éveinek a szorzatával. Í(F) = M(M) x -1 , ahol Í a választási ígéretet, M a megszorító intézkedést takarja. Azaz a Fidesz ígéretei az Mszp ellenkező előjelű megszorításaival arányos.
Ászok
2013. november 27. 07:40
Tisztelt Mandiner! Egészséges lenne ha ezeket a bannereket kikapcsolnák már. Tényszerü dolgokra ostobaságokkal válaszolni nem csak dilettáns de gusztustalan is. Épeszü ember nem mond olyat, hogy kiváló a szegénység elleni küzdelem ha 2010 óta háromszorosára emelkedett a létminimum alatt élők száma. Ráadásul a rezsim saját statisztikája szerint.
vigyor
2013. november 27. 07:35
LOL Elolvasva (kétharmadaáig, mert utána már csak fröcsögés) a cikket, jól látszik a szerző problémája, hogy hát hogy jön ahhoz egy kormányzó párt, hogy a többség akaratát vegye figyelembe:-))))) Mán megint le akarják váltani a népet:-))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!