Magyarország igazi arca

2014. február 08. 16:03

Ilyen riportot amerikai újságíró tollából régen nem olvastatok.

2014. február 08. 16:03
Havas Jon
Jobbegyenes

Seth Kugel pár óra leforgása alatt belecsöppent a vidék Magyarországába, és megtapasztalta, milyen a helyi szeszfőzde, falumúzeum, római katolikus mise, még egy disznótorba is meginvitálták. A New York Times tudósítója gyermeki lelkesedéssel írja le találkozását a furcsa magyar betűkel, a féldolláros kakaós csigával és az embert próbáló körtepálinkával. Írásában nincs nyoma rosszindulatnak, görcsnek, vágyvezérelt gondolkodásnak, mint azt annyi rólunk szóló cikkben megszokhattuk. Ez az ember tényleg nem tett mást, mint eljött hozzánk, és leírta, amit itt látott, tapasztalt.

Rendkívüli dolog ez, ugyanis nagyon kevés ilyen írás születik rólunk, magyarokról. Annyira hozzá szoktunk már a sugárban ránk zúdított mocskolódásokhoz, hogy ha idejön egy »neves újság« riportere, aki csak annyit tesz, hogy nem hazudik, alig akarunk hinni a szemünknek, és legszívesebben a lábát csókolgatnánk, mintha maga a megelevenedett Lord Rothermere volna. Szürreális az egész, de mindennél jobban jellemzi a hazai közhangulatot és a szabadnak hazudott média iránti bizalmi válságot.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemjoe
2015. szeptember 27. 14:39
Érzitek a döbbenetet? Egy - amúgy nem feltétlenül pártatlan - amerikai sajtóorgánum leírt rólunk valami pozitívnak ítélhetőt... Asszem ez már tényleg a jelenlegi világrend agóniája... Mi mással lehetne ezt magyarázni???
Necoure Yamakee
2014. november 16. 15:58
Szerintem te pedig surgosen vizsgaltasd magad, komolyan felbomlott benned valami, ezzel nem jo sokat varni.
luga
2014. július 31. 03:25
Na, majd kap a pofájára ez a Kugel! El merészelt térni a liberálbolsevik kánontól! Le merészelt írni valami reális szöveget. Megnézheti magát!
C.Dömötör
2014. július 31. 03:25
Mennyire igaza van! Ritkaság az ilyen cikk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!