Bell magyar szemmel

2015. október 30. 07:25

Aki abban reménykedett, hogy az Egyesült Államok André Goodfriend ügyvivő távozása után, a nagykövet érkezésével megváltoztatta a magyar kormány politikáját bíráló álláspontját, az csalódott: semmi sem változott.

2015. október 30. 07:25
Friss Róbert
Népszava

„Amilyen udvarias, olyan kemény előadást tartott Colleen Bell szerda este a Corvinuson. Aki abban reménykedett, hogy az Egyesült Államok André Goodfriend ügyvivő távozása után, a nagykövet érkezésével megváltoztatta a magyar kormány politikáját bíráló álláspontját, az csalódott: semmi sem változott. Sőt, amennyire a diplomácia megengedte, Bell még Goodfriendnél és a két hete kiszivárgott 2014 októberi non-papernél is élesebben fogalmazott. A parlamentáris berendezkedés csorbítását ért korábbi kritikán túl olyan általános minősítés is elhangzott, mint hogy »sajnos, vannak, akik nem hisznek abban, hogy a demokratikus értékek a béke és a jólét legjobb alapjai«, ami az orbáni illiberalizmus elutasítása. Az pedig, hogy »a nacionalista, intoleráns retorikát oda kell hajítani, ahová való, a szemétdombra«, azt mutatja, hogy Washington, ha a kelleténél lassabban is, de kezdi felismerni annak valós veszélyét, hogy az európai nacionalizmus menekültáradatot kihasználó földrésznyi ébredése, s ennek nyomán az Unió szétesése globális katasztrófával fenyeget.

Mindezek hallatán Szijjártó Péter külügyminiszter legfeljebb azon tűnődhetett el, behívathatja-e az amerikai nagykövetet, vagy sem (megtehette volna, ha ennek az aktusnak lenne még bármilyen súlya), vagy csak szóljon vissza élesen. Megtette, s az ő (vagy a kommunikációs stáb) szavait ismételte meg Lázár János kancelláriaminiszter is: Bell beszéde semmi újdonságot nem tartalmazott, mintha nem éppen azzal volna gond, hogy a kormány politikája változatlan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisslaci
2015. október 30. 20:44
kiváncsi vagyok,hogy az amcsi nagykövet a Mexikó-Usa határán lévő kerítést minek hívja,miért van?Az nem rasszista,fasiszta gettóépitmény? Hát biztos nem,csak ezt akerítés is tudja?Más:mit ért média szabadság korlátozáson,amikor szinte totális uralom alatt tartja bizonyos etnikum az egész világon.Talán az internet az egyedüli, mely megszólaltat más nézeteket.Törik is a fejüket,hogy lehetne ezt demokratikusan,népakaratból megszüntetni. Irigylik is ezért a szeretett vezért,hogy hogy oldja meg,de én attól tartok előbb utóbb sikerül is nékik, hisz demokráciát kiálllt min ő,a pénz,profit,kapzsiság,parazitaság demokráciáját.
kisslaci
2015. október 30. 20:20
most már kezd betelni a pohár,libhsik,nem veszitek észre,hogy csak a ti etnikumotok ésw egy két kollaboránsotok van az ilyen corvinusd féle egyetemi eligazításokon,hogy a papírkaparóitok tudják mit kell írni. Én és még sok hozzám hasonló magyar hangsúlyozom MAGYAR ember nem a new yorki "menhettenesek" véleményére kiváncsi,mert azt alantos,soros fajták gondolataiból már tudjuk,mi a populistának nevezett,a médiátok álltal nem irányitott vagy nem betörhető véleményekkel tudunk csak diszkurzus kialakítani.Az ilyen Lantosok,,sorosok,gotfingerek bellek,húzzanak el,és asaját országukkal foglalkozzanak,ne gondolják magukat avilág csendőreinek még ha valójában azok,mert az álltaluk öldöklésen kivivott "demokráciájuk" a menhetteni globalizált pacsmag.bocsi de saokan vgyunk akiknek ez nem kell.
alizka
2015. október 30. 15:07
Ezeknek mindig kívülről érkeznek a hőseik: Rákosi, Kádár, Goodfriend, Bell http://888.hu/article-welcome-back-mr-goodfriend
Aerion
2015. október 30. 14:48
'Bell magyar szemmel' Bocsánat, hogy MILYEN szemmel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!