Soros, az offshore-os

2016. május 25. 09:23

Soros és a demokraták nem először használják a korrupciós sejtetést mint meglehetősen alantas eszközt a nem eléggé Amerika-barátnak ítélt magyar politikai rendszer megbuktatása érdekében.

2016. május 25. 09:23
Siklós Barnabás
Magyar Idők

„»Általában ezek azok a figurák, akik örökké hatalmon akarnak maradni és pénzt csinálni«– így jellemezte Bill Clinton exelnök az elnökjelöltségre aspiráló felesége kampányrendezvényén Orbán Viktort. Bár a fő cél a konzervatív ellenfél, Donald Trump lejáratása volt, Clinton két legyet ütött egy csapásra, és – vélhetően a finanszírozó Soros György üzletember elvárását is teljesítve – beszállt a magyar balliberális ellenzék kampányába, amelynek a fő célja az, hogy a választásokig teljes mértékben felépítse, még ha alap nélkül is, a kormánnyal és a miniszterelnökkel szemben a korrupció vádját. (Nem véletlenül kezelte megfelelő szinten a Clinton-támadást a hazai adminisztráció, amikor személyesen Orbán Viktor utasította el élesen a vádakat, felfedve a háttérben mecénás Soros érdekeltségét és befolyását.)

S a hamis vádra épülő támadásokból nem maradhat ki a kabinet gazdaságpolitikáját korábban szakminiszterként megalapozó, most pedig a jegybank elnökeként – az intézmény küldetésének megfelelően – hathatósan támogató Matolcsy György sem.

Soros és a demokraták nem először használják a korrupciós sejtetést mint meglehetősen alantas eszközt a nem eléggé Amerika-barátnak ítélt magyar politikai rendszer megbuktatása érdekében. Érdemes emlékeznünk 2011 karácsonyára, amikor Hillary Clinton külügyminiszter nyílt levelet helyezett el a magyar kormány fája alá, amelyben olyannyira nem avatkozott be a belügyeinkbe, hogy egy olyan jelentős ügyre alapozva, mint a Klubrádió frekvenciája körül dúló vita, követelte a napokon belül életbe lépő és már jó ideje elfogadott alaptörvényünk módosítását. De még ennél is direktebb akció volt, amikor a megbízott amerikai nagykövet, André Good­friend – egészen véletlenül – az internetadó elleni tüntetéseken bóklászott. Előtte az USA egy olyan korrupciós összeesküvést dobott be a hazai köztudatba, amelyről már közel másfél éve nem tudjuk, hogy valójában miről van szó és kik a gyanúsítottjai.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. május 25. 21:13
Soros nem a saját népe vérét szívja. A félkegyelmű bolsevik fizess amit művel ahhoz képest amivel a zsidókat vádolják, hát azok ministránsfiúk.
péterx
2016. május 25. 18:57
1. Az USA már régóta alkalmazza a más országok belügyeibe való beavatkozás módszerét / Kuba , Vietnam , Irak , Nicaragua stb / . De ezek is gyakran meglepően amatőr módon történtek . 2. Minden értelmes magyar állampolgár - ha akar - átlát a szitán , s ezzel utasítja vissza , leplezi le a legjobban a nálunk történő kisérletezéseiket .
fcsabi
2016. május 25. 18:32
Sajnos a korrupciótol egyetlen állam sem mentes. Még Svédország sem legfeljebb kisebb mértékben mint mások. Csakhogy náluk erre van egy csodás kifejezés. Ők lobbizásnak hívják.
tango47
2016. május 25. 15:00
Könnyű az USA-nak. Ott a korrupciót legalizálták: a befolyással való üzérkedést lobbizásnak hívják, a nagyköveti állások kiárusítását pedig kampány-támogatásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!