Trump Obama hibáját folytatja Jemenben

2017. március 28. 17:14

A jemeni háború támogatása vitathatóan Obama legnagyobb külpolitikai baklövése volt, és most Trump azzal kezdi az elnökségét, hogy Obama szörnyű hibáját súlyosbítja azzal, hogy még jobban támogatja a szaúdi vezetésű koalíciót.

2017. március 28. 17:14
Daniel Larison
The American Conservative

„A hútik továbbra is korlátolt segítséget kapnak Irántól, tehát »iráni támogatásúnak« hívni őket sokkal jelentősebb iráni jelenlétre és befolyásra utal, mint ami ténylegesen van. Eddig a Trump kormányzat tisztségviselői elfogadták a koalíciós vonal véleményét az »iráni expanzionizmusról« Jemenben, hagyják hogy bolondját járassák velük. Ha azt gondolják, hogy a koalíció hirtelen több érdeklődést fog fordítani az AQAP [Al-kaida az Arab-félszigeten – szerk.] elleni harcra a jövőben, akkor csak viccelnek magukkal.

A jemeni háború támogatása vitathatóan Obama legnagyobb külpolitikai baklövése volt, és most Trump azzal kezdi az elnökségét, hogy Obama szörnyű hibáját súlyosbítja azzal, hogy még jobban támogatja a szaúdi vezetésű koalíciót.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!