Egyébként az ellenzéki előválasztás tetszik

2021. szeptember 19. 11:43

Kihaltak a miniszterelnök-jelölti és egyéb viták, ahol értékrendek csaptak össze.

2021. szeptember 19. 11:43
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Egyébként az ellenzéki előválasztás tetszik – örülnék, ha minél több ilyen beszélgetés, vita lenne. Bár sajnos nem vita, mert nagyjából egyetértés van köztük. Sajnálom, hogy kihaltak a miniszterelnök-jelölti és egyéb viták, ahol értékrendek csaptak össze! Értem, hogy a szavazatmaximalizálás érdekében a valós vita már senkinek se érdeke, mert buborékokban élünk és a buborékok között nincs átjárás, a mozgósításban pedig a félelemnek van szerepe, nem az intellektuális érveknek. Értem, megértem, hogy jutottunk ide, hogy nem tudunk beszélgetni egymással.Az ellenzéki előválasztás se lép ki a buborékból.

Vannak műsorok Hír TV-én, Pesti TV-én, ATV-én, Partizánban, Indexen, Mandinerben, Magyar Hangban, ahol kormánypárti és ellenzéki megmondó emberek vitatkoznak. Én megnézem, de érzem, hogy utolsó mohikánként ülök ott és tesztelem az agyam, hogy van-e igazsága a másiknak, van-e amiben egyet tudok érteni. Hiszen olyan jó dolog más gondolkodásokat megismerni, ez egy intellektuális utazás! Semmi idegesítő nincs benne, ha érveket hallgatok, az érdekes! Persze a személyeskedés és alázás nem érdekes és fájó. Ez egy kultúra, aminek remélem lesz még reneszánsza, mert mi választók kiharcoljuk, hogy ne csak ijesztgessenek, hanem győzzenek is meg a politikusok!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Milus Ernő
2021. szeptember 20. 08:37
Mindenkit megkérek, ne korholja Skrabszky Fruzsinát, aki tképpen minden normális ember normális emberi vágyát fogalmazta meg. Józan parasztember nem elégedhet meg soha egy: "azért A mert nem B" magyarázattal. Ha helyzetileg el is fogadom, hogy a hazaáruló moslékkoalíció földbedöngöléséhez a vita átmeneti szüneteltetése taktikailag akár szükséges is lehet (de ebben sem vagyok biztos), de egyébként ez úgy általában nem lehet elég. A politikusoktól elvárom, hogy indokoljanak, hogy magyarázzanak, hogy meggyőzzenek. Mert minden értelmes célt értelmes embereknek ok-okozati okfejtéssel meg kell tudni magyarázni. Ha erről végleg lemondunk, az a törzsi ellenállás szintje (lásd ami most van: Orbán vs. antiorbán). SZÜKSÉG VAN EGY NORMÁLIS (nem hazaáruló) ELLENZÉKRE ! ....amint ez megvan, a Fidesz rögtön szálljon le a picit túlnőtt lováról.
catalina9
2021. szeptember 20. 07:20
Kedves Fruzsina, ez nem vita, hanem SZEREPLÉS!
scavok
2021. szeptember 19. 19:56
Nekem annyira azért nem hiányoznak. Egy Gyurcsány-féle hazudozóval minek? Ráadásul a vita utáni elemzők elmondják, hogy még meg is nyerte a csörtét a paprikajancsi. Mintha egész más műsort néztek volna, vagy csak küldetést teljesítettek. Felesleges időtöltés és időrablás. Most is csak egy vitát néztem meg, a Hollik - MZP-t a Tranzitról. Mert nem akartam elhinni, hogy MZP megfenyegette a közönséget. És igen, valóban megfenyegette. Amellett végig hazudozta a vitát, elmebeteg módon fenyegetőzött, úgy hogy szó szerint habzott a szája. Még vitázni is alkalmatlanok, nemhogy országvezetésre.
Saksafar
2021. szeptember 19. 18:28
A legutóbbit gyurcsány végig hazudta és nyert. De a közelmúlt beli tranzitos vitákban Mesterházy vagy Molnár Zsolt, korábban pedig a Gulyás Gergely-Fegyőr vitán világosan látszott a balos vita kultúra. Fegyőr előre betanulta, hogy ne hagyja szóhoz jutni Gulyást és vádiratként mondta fel, fél percenként váltogatva a témákat. A másik kettő pedig arra válaszolt, amire gondolta, ha kellemetlen volt a kérdés, akkor elkezdtek teljesen másról beszélni vagy idegen témával vádaskodni. Tisztázzuk, ez nem vita és ennek így semmi értelme, pont annyi esélye van annak, aki valóban vitázni szeretne, mint egy utcai verekedésben egy szabályok szerint harcolónak, nulla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!