LMP: Szabadítsuk ki a temerini fiúkat!

2010. október 25. 19:11

Diplomáciai nyomást javasolt az LMP-s Szabó Tímea a Szerbiában ellentmondásos körülmények között elítélt temerini magyar fiúk ügyében. Németh Zsolt külügyi államtitkár üdvözölte a felszólalást és fontos elmozdulásnak nevezte a nemzetpolitika és a magyarországi liberalizmus kapcsolatában.

2010. október 25. 19:11

A Lehet Más a Politika a magyar kormány és az államfő közbenjárását, diplomáciai befolyásának latba vetését kérte hétfőn annak érdekében, hogy a szerb államfő helyt adjon az úgynevezett temerini fiúk kegyelmi kérvényének. Az LMP felhívta a figyelmet: a példastatuálás okán súlyos - összesen több, mint 60 évnyi - börtönbüntetéssel sújtott öt magyar fiatalember ítélete érthetetlen. A párt szerint senki sem tudja hitelesen visszaidézni, mi történt azon az éjszakán, amikor a fiatalok 2004 nyarán a temerini piactéren bántalmaztak egy ismert újvidéki drogkereskedőt.

A párt szerint a lefolytatott eljárás alapvető nemzetközi jogi normákba ütközött, sértette a kínzás tilalmát, a tisztességes tárgyaláshoz való jogot és a megkülönböztetés tilalmát. A rabokat Sremska Mitrovica-i börtönükben nemrég meglátogató Szabó Tímea frakcióvezető-helyettes szerint az öt magyar kimerítette szerbiai jogorvoslati lehetőségeket, és az sem valószínű, hogy strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának napirendjére kerüljön az ügy.

Szabó, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának alelnöke kifejtette: Szerbia az uniós csatlakozási folyamatban kiemelten számít a magyar kormány támogatására, így a temerini fiúk sorsának megváltoztatásához a magyar diplomáciai befolyás a legeslegutolsó esély. Németh Zsolt külügyi államtitkár üdvözölte a képviselő felszólalását és fontos elmozdulásnak nevezte a nemzetpolitika és a magyarországi liberalizmus kapcsolatában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaducsa
2010. október 31. 22:08
És tudod mit? Ha most a kurutty és szentkorona elkezdi futtatni az lmpt - nem is lepődöm meg olyan nagyon. http://szentkoronaradio.com/lmp
Kaducsa
2010. október 31. 21:37
Hülyeséget beszélsz. Schiffer úrnak módjában állt volna felemelni a szavát éveken át a Temerini fiúkért. Nem tette meg. Most teszik meg. Nekem ez túl átlátszó.
magnamater
2010. október 26. 13:34
Javítás: Lassan ölték, hogy hosszasan halódjon
magnamater
2010. október 26. 13:31
Szerbekről is szól az a versem, amit Hermann Nietsch osztrák festő budapesti kiállítására írtam. Egy kiállítás képei A festő botránytokozott. Szeretünk szörnyűlködni.Megnéztük, hogy felhábodhassunk Tényleg fertelmes volt de a festőnek mégis igaza volt a vallás vérben született megölték az öregapát hordák hatalmas urát mert vén volt, gonosz volt. Ebből keletkezett a rituális királygyilkosság elterjedt szokása Egy főnök szólt engem ne bántsatok nem én vagyok az öregapátok öreg medve az ősötök szarvastól származtok farkas fiai vagytok öljétek meg az állatot. Megölték az állatot. Lassan ölték,hogy lassan halódjon sokáig sikoltson. Volt egy ember, Káinnak hívták ő nem ölt állatot gabonát áldozott mégis vér folyott. Az volt a baj, a búza nem tudott ordítani vérét venni nem lehetett nevettek, s Káin a gúnyolót megölte. Embert öltek állatot öltek végűl Krisztust is megölték. Misében ismételjük áldozatát nem gondolva rá Fia haláláért a Hatalmas hátha haragszik. Kenyérrel áldoztak, borral áldoztak de vassal és vérrel kereszteltek eretneket égettek. Véres papok ma is vannak hosszú a szakálluk brokát a ruhájuk szép a szertartásuk ősi liturgiájuk Vér folyik a ruhájukra vér a hosszú szakállukra Távol tartották magukat, mégis véresek lettek távol tartották magukat,azért lettek véresek kellett volna szólni a szabadcsapatoknak rászólni a rendőrökre figyelmeztetni a fegyvereseket keresztény ilyet nem tesz ember ilyet nem cselekszik ne bántsátok a bosnyákokat ne bántsátok az albánokat mit mondanak a mohamedánok milyenek a keresztények ne bántsátok a magyarokat tőletek azt nem érdemlik töröktől menekültetek bebocsátást nyertetek hálából a házigazdát házából kivertétek A hála nem történelmi kategória mondta valaki, akivel szemben hálátlanok voltunk. Tömegsírok teltenek meg hantok alól halottak hangja hatolt az égig a Lélekig a lélek ellen elkövetett bűnök meg nem bocsáthatók. Nem figyelmeztettek senkit se mentettek egyet se rejtettek vér folyik a ruhájukra vér a hosszú szakállukra akinél az ecset van, rá merünk szólni akinél a penna van, rá merünk szólni akinél a géppuska van, arra nem merünk rászólni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!