Times: Magyarország messze van a diktatúrától

2011. január 05. 10:19

A The Times szerdai írásában leszögezi: Orbán Viktor modellje nem Vlagyimir Putyin, hanem Margaret Thatcher. A szerző szerint a különbséget kell tenni az központosított demokrácia és a diktatúra között.

2011. január 05. 10:19

A The Times szerdai írásában leszögezi: Magyarország az EU soros elnökeként nem Fehéroroszország vagy Ukrajna, hanem egy büszke történelmű és gazdag kultúrájú kis ország, mely modern demokráciává alakult a kommunizmusból. A tavaszi választáson kétharmadot szerző jobboldali Fidesz élén Orbán Viktor miniszterelnök arra használja megbízatását, hogy példátlan gyorsasággal és határozottsággal szilárdítsa meg politikai hatalmát - írja a lapban Adam LeBor. LeBor emlékeztetett, korábban megnyírbálták az Alkotmánybíróság hatáskörét, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pedig hatalmas bírságokat szabhat ki.

„Ez vajon meggondolatlan kulturális vandalizmus? Igen. Aggódnunk kell a Fidesz hatalom-központosításától? Abszolút. Ez azt jelenti, Magyarországra bekúszik a diktatúra? Nem.” - írja a lap. A szerző szerint Nagy-Britanniában egyértelmű a különbség az erősen központosított demokrácia és a diktatúra között. „Orbán Viktor modellje nem Vlagyimir Putyin, hanem Margaret Thatcher. Őt is nagy reményekkel választották meg sok év gyenge baloldali kormányzás után, ő is példátlan mértékben központosította hatalmát, ő is vívott kulturális hadviselést azok ellen a liberálisok ellen, akiket veszélyesnek ítélt. (...) Thatcher Budapesten most otthon érezné magát” - zárul a The Times írása.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2011. január 05. 19:32
Elképesztő, mennyire a figyelem középpontjába kerültünk. És én még azt hittem, hogy nyugis, langyos EU elnökség veszi kezdetét, a kutyát nem érdekli a dolog. :D
soelmo
2011. január 05. 18:41
Remélem nem ezek a patinás liberális lapok fújják a passzátszelet! És remélem a mi felfogásunkat főképp nem az ő pillanatnyi felfogásuk, hangu határozza meg a világ folyását!
suski
2011. január 05. 16:41
lukasenko, führer, horthy-light, mussolini-soft, putyin, thatcher, bacilus, ősember Kihagytam biztos még valamit, mert nem olvastam végig a sok mocskot. Vajon Milosevicsnek volt-e ilyen sajtója egyáltalán? Mikor lesz már vége ennek az összeeurópai médiaügyi f.szverdének? Semmi közük hozzá, hogy Mo-on kit választanak miniszterelnöknek. Pofáztak volna akkor, amikor a tüntetőket verték az utcákon. Rohadt kétszínű ostoba banda. A kutyát nem érdekli a magyarországi kattingatókon kívül, hogy miket hordanak össze , de itt azt szagolgatja nagy élvezettel napi 5-ször az egész igzága siserehad, hogy mit szart valamely nyugati újságíró, miután megkereste Budapestet a google térképen. Mármint jobb esetben megkeresi, rosszabb esetben még azt sem.
ulloiut
2011. január 05. 16:30
"Times: Magyarország messze van a diktatúrától" Persze hogy messze van. De az irány és a sebesség is számít, nem csak a távolság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!