Rákóczi híd: Fellegire vár a főváros

2011. július 19. 12:41

Jogilag a nemzeti fejlesztési miniszter javasolhatja a Lágymányosi híd átnevezését Rákóczi híddá, Fellegi Tamás minisztériuma azonban nem kapkodja el az átnevezést - írja az Index.

2011. július 19. 12:41

A fővárosi önkormányzat április végén döntött arról, hogy javasolja az ügyben illetékes Földrajzinév-bizottságnak a Lágymányosi híd átnevezését Rákóczi híddá. A bizottság június 21-én ülésezett, a napirenden szerepelt a Lágymányosi híd átnevezése - mondta el az Indexnek a testületet felügyelő Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóosztálya. Az előterjesztés azonban jogilag nem volt megfelelő: a jogszabály szerint a híd átnevezését a nemzeti fejlesztési miniszter javasolhatja. Ezért a bizottság felkérte Fellegi Tamást az előterjesztés benyújtására, ez eddig azonban még nem történt meg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóosztálya közölte, Fellegi a közeljövőben tesz javaslatot a Földrajzinév-bizottságnak a Lágymányosi híd átnevezésére.

Az Index emlékeztet, a fejlesztési tárca több ügyben is nehezen mozdult a főváros javaslataira. Nehezen alakul a BKV átalakítása, a Budapesti Közlekedési Központ több ügye, és lassú az előrelépés az Alstom-szerelvényekkel kapcsolatban is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!