Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

HVG: Felpuhították a javadalmazási koncepciót a képviselők

2011. november 15. 11:14

A hvg.hu szerint a szeptember 23-án ismertetett képviselők javadalmazásáról szóló koncepció már október eleji benyújtásakor több képviselői kéréssel bővült, majd a hónap folyamán újabb kedvezmények kerültek bele. A parlament ez ügyben létrehozott albizottsága végül újabb pótdíjakat, és az ingyenes tömegközlekedés lehetőségét is lehetővé tette a képviselőknek.

2011. november 15. 11:14

Fokozatosan fellazítják a kormánypárti képviselők a saját frakcióvezetőjük, Lázár János parlamenti fizetésekre kidolgozott javaslatát - írja a hvg.hu. A hvg.hu értesülései szerint a korábbi rendszert felváltó benzinkártya program egy KDNP-s politikus javaslata nyomán nemcsak a képviselő által megtett, sávosan mért távolságot, és az aktuális üzemanyagárakat venné figyelembe, hanem azt is, hogy az adott politikus mekkora kiterjedésű kerületet képvisel, illetve hogy hány település tartozik ehhez. Az albizottság azt is felvetette, hogy a benzinkártya ne havonta, hanem évente, esetleg parlamenti szezononként nullázódjon.

Bár Lázár eredetileg teljesen eltörölte volna a pótdíjakat, a testület felvetése szerint az első bizottsági tagság után a képviselők az alapdíj 20, a második tagság után 10 százalékát kaphatnák meg, míg az elnök 30 százalékos, az alelnök 20 százalékos kiegészítésben részesülne. A hvg.hu megjegyzi, ha átmegy a parlamenten az albizottság pénteki felvetése, akkor jelentős mértékben fog emelkedni a képviselők fizetése, hiszen az új pótdíjakat már a megemelt alapilletményük szerint számolják majd ki.

A koncepció jelenlegi verziójában a lakhatási támogatás mellett a képviselők hotelszámláját is kiegyenlítheti a Ház. Ez esetben a kikötés mindössze annyi, hogy „maximum négycsillagos szállodában” szállhat meg a politikus. A korábbi, négyzetméterekre vonatkozó korlátok helyett a szolgálati lakás esetében a szobák száma lehet a kikötés. 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. november 15. 19:22
nemzeti szolidaritás = az uraknak kijár a jussuk!
=nessuno=
2011. november 15. 19:16
Nagyon durvát mondanék...
trendo
2011. november 15. 14:06
Töredelmes szívvel felfedem komcsi multimat! Egy ciklus erejéig tanácstag voltam Csepelen, az akkor átadott papírgyári, panel lakótelepen! És nem átallottam a Tanács VB. Szervezési Osztályán havonta átvenni egy ingyenes BKV bérletet! Mélységesen szégyellem magam. Lám, én már akkor dőzsöltem! Ingyen jártam a 48-as buszon! Bezzeg, szegény mostani képviselők csak most jutnak ehhez a luxusjuttatáshoz hozzá, 30 év után! Igaz, ami igaz, én nem vettem fel se fizetést, se tiszeteletdíjat, depláne más költségtérítést... de mégis... nekem volt BKV-bérletem!!!! Nagy kő esik le a szívemről most! Nekik is lesz! Ha netán a BMW lerohad, nemá' taxit kelljen hívni... mikor ott van a tömegközlekedés! :)
Gombóc XVI. Artúr
2011. november 15. 13:22
Már sokszor idéztem Orwelltöl az Állatfarmot: "minden állat egyenlő de egyes állatok egyenlőbbek a többinél"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!