Az AP és a Seattle Times nyerték a Pultizer-díjat oknyomozásért

2012. április 17. 20:26

Az Associated Press négy, a Seattle Times és a The New York Times újságírói két Pulitzer-díjat vittek el idén. A közszolgálati újságírásért járó kitüntetést a The Philadelphia Inquirer kapta.

2012. április 17. 20:26

Az idén 96. alkalommal osztották ki a rangos újságírói kitüntetést a New York-i Columbia Egyetemen. Az AP hírügynökség négy munkatársa oknyomozó újságírás kategóriában kapott díjat a New York-i rendőrség titkos, muzulmánok elleni adatgyűjtési programjáról szóló jelentéseiért. Ugyanebben a kategóriában a Seattle Times két újságíróját is kitüntették, akik gyógyszerhasználattal kapcsolatos visszaéléseket tártak fel.

A The New York Times újságírói két Pulitzer-díjat is elvittek. Egyikük az elemző, kollégája pedig a külpolitikai újságírásért, Kelet-Afrikából küldött tudósításaiért kapta a Pulitzer-díjat. A közszolgálati újságírásért járó kitüntetést a The Philadelphia Inquirer című lapnak adták az iskolai erőszakról szóló írásaiért.

A „breaking news” kategóriában a Tuscaloosa News Staff gárdája részesült a rangos kitüntetésben a pusztító tornádókról szóló gyorsjelentéseiért. Maszúd Hosszaininak, az AFP hírügynökség fotósának a szívszorító kabuli képeiért ítélték oda Pulitzer-díjat. A rangos kitüntetést összesen 21 kategóriában osztották ki. Minden kitüntetett tízezer dolláros pénzjutalomban részesült.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!