Zagyva lehazugozta Kocsis Mátét

2012. április 23. 11:24

Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának ülésén Zagyva György Gyula nehezményezte a bizottsági jelentését, ezért a falhoz vágta, majd „kutyakomédiának” nevezte az iratot.

2012. április 23. 11:24

Személyeskedő vita alakult hétfőn az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának ülésén, amikor a képviselők a tavaly tavaszi gyöngyöspatai eseményekkel foglalkozó jelentés általános vitára való alkalmasságáról tárgyaltak. A jelentést Kocsis Máté, az egyenruhás bűnözést és a gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló eseti bizottság fideszes elnöke ismertette. Mint elmondta: a rendőrség erőteljes fellépése és jelenléte nélkül eszkalálódhatott volna a helyzet a Heves megyei településen. A közbiztonság azóta javult Gyöngyöspatán, ám ez 250 millió forintjába került az adófizetőknek — tette hozzá. Kulcsár Gergely, a bizottság egyik jobbikos tagja kifogásolta, hogy a jelentésből több, szerinte fontos részlet is kimaradt. Az ellenzéki képviselő egyebek mellett a tavaly márciusi gyöngyöspatai falugyűlés jegyzőkönyvét, valamint az ENSZ-ellenőr jelentését hiányolta. Elmondása szerint ezek alátámasztják, hogy szükség volt a polgárőrség jelenlétére a hevesi településen. Kocsis Máté válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy a beérkezett iratokba egyetlen ellenzéki képviselő sem kért betekintést, enélkül azonban — mondta — nem lehet véleményt megfogalmazni.

 
Zagyva György Gyula, a bizottság jobbikos tagja ekkor a falhoz vágta a jelentés szövegét. Az ellenzéki politikus „kutyakomédiának” nevezte az iratot, Kocsis Mátét pedig hazugnak nevezte. Lukács Tamás, a bizottság KDNP-s elnöke nyugalomra intette a képviselőt, aki ekkor már Wittner Máriával, a bizottság fideszes tagjával is szóváltásba keveredett. Az emberi jogi bizottság végül az egyenruhás bűnözés folyamatát, hátterét és a gyöngyöspatai eseményeket feltáró, valamint az egyenruhás bűnözés felszámolását elősegítő eseti bizottság jelentését, továbbá az erről szóló határozati javaslatot a kormánypárti képviselők támogatásával általános vitára alkalmasnak találta. A tavaly tavaszi gyöngyöspatai eseményekkel foglalkozó eseti parlamenti bizottság március végén fogadta el jelentését. Az anyag a Jobbikot, az LMP-t, a hozzájuk köthető szervezeteket és Richard Field amerikai üzletembert is elmarasztalja.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2012. április 24. 00:32
Beleolvastam a jegyzőkönyvbe, a volt polgármester sem semmi. "2011. március 1-jén az SZJPE-t képviselő Kiss Róbert .....Ezt erősítette meg Tábi László is a Bizottság előtt, amikor kérdésre válaszolva elmondta, hogy „az egyik reggel arra ébredtünk, hogy ott vannak a szebb jövős polgárőrök, és aznap valóban megkerestek a vezetők és Juhász Oszkár, hogy mostantól ez van. Tehát így vettünk róla tudomást, ez igaz. A képviselőtestület utána már aznap bekapcsolódott ebbe az információs vonalba, de a megjelenésük ehhez köthető, tehát ők jöttek, megjelentek, bejelentették, innentől ez így folyt.” És akkor itt a februári video http://www.youtube.com/watch?v=zc-YJww4huM Hazug patkány.
4ttil4
2012. április 23. 19:17
videó összefoglaló a ülésről, 3:00-nál az ominózus jelenet http://www.youtube.com/watch?v=xW70mCyRgZs&feature=player_embedded
thymian
2012. április 23. 18:22
Fáj a Fidesznek, hogy amit ők nem tudtak megcsinálni, azt Gy.patán a jobbikosok megcsinálták, az óriási ellenszél ellenére, ezért le kell járatni mindent és mindenkit. Semmivel sem különbek, mint az MSZP volt! Ilyen ország nincs még egy Európában, ahol egy kisebbségnek így fényesre nyalnák a fenekét! Vajon miért? Kell a lenyúlni való pénz, vagy a szavazatok, netán biológiai fegyverként akarják őket használni?
istvami
2012. április 23. 14:18
"Egyenruhás bűnözés" - a Fidesz igazi célpontja, a Jobbik hátországához tartozó alakulatok hatástalanitása... Ezt a szégyenletes akciót egy épeszű embernek, és pláne hazafinak, nagyon nehéz hidegvérrel eltűrni... Én nem a falhoz, a jelentés készitőinek pofájához csapnám, pedig életemben még nem ütöttem meg embert... Nem értem, mire számitank? Arra hogy egy normális ember bedől ennek a nyílvánvaló hazugságnak? Ha igen, akkor a régi párturalmi rendszer színtjére süllyedtek a mai "forradalmárok"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!