FT: Óvatos monetáris politikára van szükség

2012. május 30. 08:57

A Financial Times a Monetáris Tanács döntését tárgyaló cikkében megjegyezte, hogy nem valószínű, hogy sikerül megvalósítani az Orbán által bejelentett ötmilliós foglalkoztatási célt, mivel jelenleg 3,7 millióan dolgoznak, a társadalom öregszik, a népesség pedig fogy.

2012. május 30. 08:57

A Magyar Nemzeti Bank nem változtatott az alapkamaton; szerinte óvatos monetáris politikára van szükség az ingatag nemzetközi környezetben – írta a Financial Times. Habár felmerült egy 25 bázispontos csökkentés lehetősége, a Monetáris Tanács végül tartotta a 7 százalékos kamatot – idézte Simor András MNB-elnököt a lap, majd megemlítette, hogy a döntés egybeesett a piaci várakozásokkal. A Financial Times idézte Németh Dávidot, az ING vezető elemzőjét, aki a jegybanktörvény körüli huzavona és a tranzakciós adó miatt kemény vitára számít az IMF-fel.

A brit gazdasági lap írásában megjegyezte, hogy az első negyedéves gazdasági mutatókkal kapcsolatban a kormány világgazdasági körülményekre hivatkozik. Az optimizmus a legmagasabb szinten továbbra is töretlen: Orbán Viktor miniszterelnök pénteken bejelentette, a kormány célja az, hogy ötmillió munkavállaló legyen Magyarországon – idézi a cikket a Médianéző. A Financial Times szerint azonban nem valószínű, hogy ez bekövetkezik, mivel jelenleg csak 3,7 millióan dolgoznak, a társadalom öregszik, a népesség pedig fogy.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. május 30. 13:29
"FT: Óvatos monetáris politikára van szükség" Röviden: ha hozzá nyúlsz a deviza tartalékokhoz, akkor megszívjátok, de rendesen!
liberálzöld.
2012. május 30. 13:28
Viszont örvendetes, hogy tényleg egyre több munkahely felé menetelünk döngő Orbáni léptekkel. Eddig 1 millió új volt a cél, de kiderült, hogy az csak valami csicska dolog, nem lenne összesen több, mint 4,5 millió. De mi ennél többre vagyunk képesek! Irány az öt millió!
liberálzöld.
2012. május 30. 11:02
Az üzemqanyag árakat is emelni kell folyamatosan!
anticonstitutionnelle
2012. május 30. 10:44
Szükség van további adóemelésekre, hogy ösztönözzük a befektetéseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!