Kitiltanák a mozgó büféket a közterületekről

2012. szeptember 11. 08:29

Korlátoznák a Városligetben a mozgó és pultos árusításokat, és változna a közterület-használati díjakból adható kedvezmények rendszere Budapesten. György István indítványának állítólagos célja, hogy rendet teremtsen a főváros közterületein.

2012. szeptember 11. 08:29

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki napirendjén szereplő javaslat szerint nem adhatnának ki közterület-használati hozzájárulást a Városliget teljes területén árusító berendezések (pultok, asztalok, guruló kocsik) létesítéséhez, kézből történő, valamint mozgó árusításhoz. Az indoklás szerint a javaslat célja a Városliget, mint kiemelt közpark védelme, tisztaságának megőrzése. A közterületen a rendezvények idején továbbra is lehetőséghez jutnak a mozgó árusok, azonban más alkalmakkor a parklátogatókat kizárólag az épületekből, pavilonokból szolgálhatnák ki a megfelelő hulladékkezelés, az ellenőrizhetőség és az esetleges károkozások számonkérhetősége érdekében.

A rendeletmódosítás arra is kitér, hogy a közterület-használat csak abban az esetben lehetne díjmentes, ha arra közfeladat ellátása miatt van szükség. A javaslat nevesít néhány konkrét esetet is, így a közterület-fenntartó, a fegyveres testületek, a mentők, a tűzoltóság és a vízügyi szolgálat közterületi létesítményeit. A mostanáig díjmentességet kapó karitatív és közérdekű szolgáltatások, az ételosztás és az adománygyűjtés után a továbbiakban jelképes összeget kellene fizetni. A közterület-használati díjakból legfeljebb 90 százalékos kedvezményt lehetne adni, „ezzel erősítve, hogy a közvagyon igénybevételével a közterhekhez is hozzá kell járulni” – fogalmaz az indítvány.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2012. szeptember 11. 10:41
kukát tegyen le...vagy oránként közterületes menyjen szedjen szemetet
StG
2012. szeptember 11. 10:39
Én azt gondolom, nem elegendő kitiltani, néhányat látványosan be kellene vitetni a TEK-esekkel. Hadd tudják meg, milyen a Nemzeti Együtműködés Rendszere!!
Viktus
2012. szeptember 11. 09:31
Nem döglött még meg elég mikro vállalkozás nagyon jó ötlet lesz még közmunkás adózó meg minek.
kjkj945
2012. szeptember 11. 09:04
Egyszerübb lenne a ligetet kitiltani! :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!