Változtak a jegybank alelnökeinek feladatkörei

2013. március 08. 18:22

Több feladatkört is elvont a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnökeitől, és azokat Balog Ádám új alelnökhöz összpontosítja a jegybank új Szervezeti Működési Szabályzata.

2013. március 08. 18:22

A Magyar Nemzeti Bank közzétette új Szervezeti Működési Szabályzatát, amely létrehozza a főigazgatói feladatkört, és módosítja az alelnökök feladatköreit. A Hivatalos Értesítő legfrissebb száma szerint ezentúl egy alelnök felel a monetáris politikáért, a pénzügyi stabilitásért és a hitelösztönzésért, egy második a statisztikáért, míg a harmadik a készpénzlogisztikáért felelős alelnök.

A közzétett szabályzat szerint a frissen kinevezett Balog Ádám felel majd a monetáris politikáért, a pénzügyi stabilitásért és a hitelösztönzésért. Karvalits Ferenc, aki eddig a monetáris stratégiáért, kutatásért, statisztikáért és pénzügyi elemzésekért felelt, már csak a statisztikáért felel majd, míg Király Júlia, aki eddig a pénzügyi stabilitásért, készpénzlogisztikáért és pénzforgalomért felelt, a jövőben már csak a készpénzlogisztikáért felel majd.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. március 09. 00:33
Sokba kerül ez nekünk.:((
BőröndÖdön
2013. március 08. 22:37
Olyan alelnök felügyeli a monetáris politikát,aki életében nem foglalkozott monetáris kérdésekkel.Elképesztő felelőtlenség az országgal szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!