Árvízvédelmi készültség a Duna felső szakaszain

2013. június 01. 11:16

Szombat délelőtt árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Dunaremete-Rajka közötti árvízvédelmi szakasz teljes hosszán,

2013. június 01. 11:16

A dunai árhullám miatt a Dunaremete-Rajka közötti árvízvédelmi szakasz teljes hosszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombaton 10 órától. A Vének-Dunaremete közötti és a Vének-Dunaszentpál közötti szakasz bácsai gátőrjárásában szintén elsőfokú az árvízvédelmi készültség reggel 6 órától - olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján.

Az országos hidrológiai és meteorológiai prognózis szerint Nagybajcs térségében a harmadfokú árvízvédelmi készültséget – 610 centimétert –  jelentősen meghaladó árhullám várható. A folyó Győr-Moson-Sopron megyében a jövő hét második felében tetőzhet, a Duna németországi és ausztriai vízgyűjtőin ugyanis többfelé hullott 30-35 millimétert meghaladó csapadék - írták.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!