Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A fuvarozók áthárítják az e-útdíjat a szállítás megrendelőire

2013. július 19. 17:41

Az e-útdíj miatt keletkezett többletköltséget az elmúlt hetek tapasztalatai szerint a fuvarozók teljes egészében áthárítják a szállítás megrendelőjére, azaz a termelőre, feldolgozóra vagy kereskedőre – közölte a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Ez a többletteher a szállítási díj harmadát teszi ki az adataik szerint.

2013. július 19. 17:41

A MÁSZ rámutat, hogy a korábbi ígéretek és szakmai háttérmunka ellenére az e-útdíjról szóló kormányrendeletben nem kaptak kedvezményt sem az állattenyésztők, sem a feldolgozók, és emiatt újabb, a versenyképességet rontó, önköltségnövelő teherrel kell megküzdeniük.

Megjegyzik: a Nemzeti Közútkezelő ugyanakkor azt közölte velük, hogy amennyiben jogszabály-módosítás révén mégis mentesülnének a gazdák a díjfizetés alól, a jelenlegi rendszer ezt nem tudná kezelni. A MÁSZ kiemeli: a többletteher különösen érzékenyen érinti a sertés- és tejágazatot, ahol heti rendszerességű a beszállítás. Ezért a Magyar Sertéstenyésztők Szövetsége valamennyi tagszervezete nevében azt kéri a kormányzattól, hogy az élőállat és tej szállítása a feldolgozókhoz, illetve a felvásárlókhoz mentesüljön az e-útdíj fizetése alól.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2013. július 22. 07:03
Ezen mi a meglepo? Dragabban allitom elo, tehat dragabban is adom. Mivel szallitani minden arut kell, igy lenyegeben ez nem mas mint kozvetett afaemeles. Azzal a kulonbseggel hogy azt a viszonteladok visszaigenyelhetik ezt viszont nem, ez hatvanyozodik.
dönci5
2013. július 20. 12:36
Eszébe ne jusson senkinek azt gondolni, hogy ez megszorítás.
Toportyán tiszteletes
2013. július 19. 20:46
Oboa jár a narancsígéretekben hívőknek is,reméljük nekik izlik a narancssperma...
szalámis hegedű
2013. július 19. 19:34
Nem leszünk gyarmat! Nem a kurvanyádat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!