Budapest 2020-ra a régió startup fővárosa lehet

2013. november 05. 15:28

A BudapestHUB munkacsoport azt a célt tűzte ki, hogy Budapest legyen az évtized végére a régió startup fővárosa. Az államnak ebben az a feladata, hogy elhárítsa az akadályokat – mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára kedden.

2013. november 05. 15:28

2020-ra legyen Budapest a régió startup fővárosa, mondta el Cséfalvay Zoltán, az NGM államtitkára. Az államtitkár az „Intelligens szakosodás (S3): Út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé” című rendezvénysorozat budapesti záróeseményének sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a BudapestHUB munkacsoport idén szeptemberben jött létre a hazai startup világ szereplőinek és az NGM szakértőinek részvételével. 

A munkacsoport szerint ahhoz, hogy a magyar főváros Kelet-Közép-Európa startup központjává váljon, az szükséges, hogy minél előbb létrejöjjön a startup vállalkozások kritikus tömege, Budapest megtalálja a komparatív előnyöket és építsen helyi sajátosságaira.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2014. január 19. 15:24
„minél előbb létrejöjjön a startup vállalkozások kritikus tömege” Amíg a környező országokban, még Ausztriában is jóval kedvezőbbek az adózás feltételei mint Magyarországon, addig ez ugyan olyan álom marad mint az egymillió új munkahely... Tényleg, az a projekt hogy halad, elvtársak? Ha jól tudom már csak 750 ezer közmunkás kell, és megvan az áhított cél... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!